Oostenrijk heeft veel meer te bieden dan alleen sneeuw en skipistes. Met zijn indrukwekkende bergkammen, diepgroene bossen, fonkelende meren en authentieke dorpjes is het een paradijs voor de natuurliefhebber. We selecteerden de mooiste plekjes voor u.

Oostenrijk staat garant voor een heerlijke en afwisselende zomervakantie vol geluksmomenten. Hoe kan het ook anders: het Alpenland heeft werkelijk alles in huis voor de meest verwende natuurliefhebber. Helemaal onvergetelijk wordt uw vakantie als u eens een kijkje neemt buiten de gebaande paden. Het Oostenrijks Toeristenburo heeft een aantal plekjes geselecteerd die garant staan voor een unieke ervaring. Kijk op www.austria.info/zomersgeluk voor nog meer inspiratie.


Vakantie bij Nederlanders in KarinthieIdyllisch Karinthië

De Alpe-Adria-Trail is een 690 km lange wandelroute van Karinthië via Slovenië tot aan de Adriatische Zee in Italië. De 38 etappes voeren u langs prachtige landschappen en fenomenale uitzichten. De eerste zeven etappes lopen door het zonnige, idyllische Mölltal in Karinthië, waar u een uniek panorama-uitzicht hebt op het omringende berggebied.

Muziek in Alpenregion Bludenz, Vorarlberg

Hoor hoe mooi dat klinkt! Op het natuur-toneel aan het meer vindt een concert plaats. De toeschouwers hebben veel ruimte. Het swingt en het is er gezellig, een soort moderne volksmuziek. En de muzikanten beleven er zoveel plezier aan. Beelden en melodieen die u lang bij zullen blijven.

Zonsopgang in Montafon, Vorarlberg

Iets om nooit te vergeten: vroeg opstaan en de zonsopgang in de bergen meemaken. En dan genieten van een heerlijk ontbijt in Gasthaus am Gipfel, met verse producten uit de omgeving. Het fenomenale uitzicht is inbegrepen. Koffie op? Dan is het tijd voor een heerlijke wandeling.

Fijnproeven in het Bregenzerwald, Vorarlberg

Voor een lekkere vakantie in de waarste zin van het woord moet u in het Bregenzerwald zijn. Hier eet u boerenboter, zelfgemaakte jam en de beroemde Bregenzerwaldse bergkazen. Na een mooie bergwandeling strijkt u neer in een van de traditionele berghutten, geniet van het uitzicht én de met typisch Oostenrijkse gastvrijheid geserveerde Vorarlbergse specialiteiten. Meer informatie: www.bregenzerwald.at

Mindfulness in het Kleinwalsertal, Vorarlberg

Zelfreflectie, mindfulness of bewustwording: in Kleinwalsertal valt het samen onder de noemer 'Walser Omgang'. Het zijn acht speciale wandelroutes met verschillende karakters: ze wekken levensenergie op, activeren, ontspannen of zorgen voor innerlijke balans. Hier neemt u al wandelend de natuur in u op, ervaart bewust wat er groeit en bloeit en luistert u naar het ruisen van de bergbeken en de wind door de boomtoppen.

Vakantie bij Nederlanders aan de WoertherseeKrendln aan de Wörthersee

"Een meisje dat niet kan krendln, vindt nooit een man", zegt een Karinthisch spreekwoord. Wat krendln betekent ontdekt u tijdens een workshop Karintische kaasnoedels maken op boerderij Vulgo Mathe, aan de schitterende Wörthersee. Terwijl uw maaltijd bereid wordt, wandelt u naar de Rupertiberg, waar u een adembenemend uitzicht over het Rosental en de bergketen Karawanken wacht.

Op 'safari' in Oost-Tirol

Andreas Rofner is ranger in het nationale park. In de zomer gidst hij gasten door de Oost-Tiroolse bergen. Hij neemt u mee om steenbokken, gemzen, herten en zeldzame steenadelaars in het wild te observeren. Trek gekregen van de buitenlucht? Dan kunt u onder meer terecht in een van de twaalf toprestaurants van Oost-Tirol.

Het warmste meer van Europa

ZVakantie bij Nederlanders in de Steiermarkalig! Een duik in de Klopeiner See, met temperaturen tot 28°C doet goed, zeker na bijvoorbeeld een fietstocht. Als de zon al aan het zakken is en een gouden gloed verspreidt, is het heerlijk om jezelf te laten drijven. Maak een avondwandeling langs de nieuwe promenade van het meer om de dag in stijl af te sluiten.

Familieplezier in Steiermark

Op vakantie met de hele familie? Steiermark, het groene hart van Oostenrijk is een paradijs voor groot en klein. Een goed voorbeeld is de Sattelberg, die ook wel bekend staat als de 'kinderberg van Ramsau'. Op het educatieve wandelpad leren kinderen spelenderwijs alles over de natuur. Na een tocht van 4 km bereikt u het kinderklimpad. Daar wachten onder meer een leuk onderzoeksstation en een groot bosspeelhuis.