Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Bela Bahia

Bela Bahia starstar

Rua Principal,Poças, Bahia,48300-000,Brazil
Tel: +55 75 34 49 70 37,
Tap to call +55 75 34 49 70 37
 
Booking on request
Prices from R$180.00  Per night
R$180.00 - R$180.00 Bela Bahia Rua Principal, Poças, Bahia, 48300-000, Brazil +55 75 34 49 70 37 2 Room 4 Poster bed 0 0
/ / / /
 Some bookings
 Half booked
 Mostly booked
 Fully booked
Contact us Slideshow Our rooms
qrcode

 

Bela Bahia is de B & B van Cristina (Toos) Smet de Melo, een Vlaamse die sinds januari 2005 permanent in Brazilië op het strand woont.  Samen met haar echtgenoot Marcio, een lokale visser, laat zij haar gasten met plezier en veel persoonlijke aandacht kennis maken met dit prachtige stukje wereld.

Meer en meer gasten gaan voor een arrangement-op-maat. Dat houdt, behalve het verblijf, een aantal interessante excursies in en een 2-daags Salvador stadsbezoek. De uistappen zijn telkens voor groepjes van max. 4 personen en de begeleiding is in het Nederlands, Duits of Engels. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer waarbij alles op je eigen tempo gaat. Je hoeft zelf niets uit te zoeken en te regelen. Echt vakantie dus!

Als je met Cristina op stap gaat leer je Brazilië echt kennen. Je zal je thuis voelen, veilig en begrepen, want zij kent de mensen en de omgeving én spreekt de taal. Niet onbelangrijk in een land waar bijna niemand een andere taal kent dan Portugees! Met de arrangementen van Bela Bahia kan je kennis maken met de unieke culturen die hier harmonieus samenleven, je verbazen over de gevarieerde fauna en flora, genieten van het culinaire en je onderdompelen in de verschillende muziekgenres.

Room types

R$180.00

Area activities

Wij stellen met plezier en volledig vrijblijvend een arrangement-op-jouw-maat samen waarbij je ook nog eens geniet van een heleboel kortingen en je jezelf een heleboel voorbereiding bespaart.

Wij zorgen ervoor dat je de paradijslijkste en meest ontgonnen plekjes van deze regio zal ontdekken op je eigen ritme, in privé sfeer en in je eigen taal.

Driving directions

Vanuit de luchthaven rij je eerst door een prachtige laan met bamboebomen, op het einde moet je naar rechts en volg je richting Litoral Norte/Estrada do Coco. Je moet altijd richting noorden blijven rijden. Behalve één keer links en rechts om na de splitsing van de rijvakken op de hoofdweg te blijven in Lauro de Freitas, is het altijd rechtdoor tot in Conde.

De Estrada do Coco is betalend (4,60 R$ in de week, 6,90 R$ in het weekend en op Braziliaanse feestdagen), zorg er dus voor dat je wat Braziliaans geld gewisseld hebt. Deze weg heeft grotendeels een dubbel rijvak.
Het laatste deel tot in Praia do Forte is een tweerichtings weg, maar van goede kwaliteit.

In Praia do Forte begint de Linha Verde, de eerste ‘ecologische’ baan van Brazilië. Deze weg wordt goed onderhouden en is zeer rustig. Je rijdt er in een prachtig stuk natuur, Atlantisch regenwoud, evenwijdig aan de "Costa de Coqueiros", de Kokosnotenkust.
Op kilometer 153 (er staan km-bordjes) neem je de afslag Conde. Na 3 km (let op voor de verkeersdrempels !) arriveer je in de gemeente Conde.

Je rijdt eerst voorbij de ‘esplanade’, op het einde rechts aanhouden en 300 m verder rechts afdraaien, richting "Praias" (dit is de eerste straat rechts).

De volgende straat rechts indraaien (richting Praias). Let weer op de vrij hoge verkeersdrempels. Nu rij je 6 km richting Sitio de Conde op een goede asfaltweg. Nadat je Sitio do Conde bent binnengereden kom je rechts aan een groot plein. Op het einde van het plein ga je linksaf. Dit is de enige weg naar Poças.

Na enkele honderden meters wordt de kasseiweg een zandbaan. Blijf die altijd volgen (ong. 6 km en een stuk naast de zee) tot je in het volgende dorp komt. Dat is Poças. Eerst zie je wat lemen en houten hutten, daarna begint het echte dorp.

Bela Bahia staat aan je rechterkant en is geel en terracotta geschilderd.  Er is geen nummer.  Bij aankomst claxoneer je maar even of je klapt in de handen.

Airports

Vanuit de luchthaven Salvador is het ongeveer 175 km tot in Poças. Je kan hier op verschillende manieren komen.

Other transport

Ophaaldienst:

Wij zorgen voor transfer van en naar de luchthaven. Reistijd is ongeveer 2 uur per auto, prijs 400 R$ (H/T). Je kan ook een taxi aan de luchthaven nemen, maar dat zal je duurder uitkomen.

Bij een pakketvakantie-op-maat of één van onze arrangementen is het luchthavenvervoer inbegrepen.

Openbaar vervoer:

Er is een regelmatige lijnbus tussen Salvador en Conde (sommige bussen rijden door tot Sitio do Conde). Laat je van op de luchthaven door een taxi naar de "rodoviária" (busstation) brengen en neem daar de bus "Linha Verde" richting Conde (+/- R$ 25,00). Deze bus doet tussen 4 à 5 uur over het traject. Bij aankomst in Conde of Sitio kunnen wij voor transfer zorgen.

Huurauto

Op de luchthaven van Salvador zijn verschillende aanbieders van huurauto’s, zowel nationale als internationale firma´s. Wij hebben goede prijs/service ervaring met Movida.

Available for bookings
Some bookings
Half booked
Mostly booked
Occupied/Not available
July 2020
MTWTFSS
 
 
1
2
3
4
 
 
August 2020
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September 2020
MTWTFSS
 
 
 
 
 
November 2020
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
January 2021
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
February 2021
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 
May 2021
MTWTFSS