Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala

Puerto Colombia

Hoofdstraat Puerto ColombiaPuerto Colombia is de haven van Choroní. Het is een koloniaal dorp, met verschillende posada´s (hotelletjes), restaurants, de Malecón (boulevard), barretjes, en het belangrijkste: Playa Grande, het strand! Playa Grande is een mooi palmenstrand, waar je heerlijk kunt relaxen.

De Malecón van Puerto Colombia is een ideale plek om een beetje te lopen, ´s avonds even te zitten, mensen te ontmoeten, kijken en kopen van lokale kunst/souvenirs of een hot-dog of hamburger te eten. In de weekeinden (vooral zaterdagavond) spelen hier de "Tambores van Choroní" (traditionele drums). Het publiek zingt en danst met deze opzwepende muziek.

In de koloniale tijd arriveerden hier schepen uit onder andere Spanje en Nederland, om cacao, koffie en suiker naar Europa te verschepen.

Choroní

De smalle straatjes in ChoroniChoroní is een koloniaal dorp dat zo´n 400 jaar geleden werd gesticht. Hier leefden de slaven die op de cacaoplantages werkten. Het dorp Choroní ligt op een afstand van ongeveer 3 kilometer van de kust. In koloniale tijden werden de dorpen een eind van de kust af gebouwd om zich te beschermen tegen piraten.

Madre Maria de San José werd in 1875 geboren in Choroní, en besteedde haar leven aan het helpen van de armen. Het huis waar zij leefde kun je vinden op Plaza Bolívar. Bij het binnenkomen van Choroní, zie je een standbeeld ter ere van haar.

De meeste toeristen die naar Choroní komen, verblijven in posada´s in Puerto Colombia.

Chuao

Cacao drogend in de zon op het plein in ChuaoChuao is zo´n 20 minuten per boot vanaf Puerto Colombia, en is bekend om z´n cacao en de "Diablos Danzantes" (duivelsdansers). Het is een geïsoleerd dorp, en er zijn geen wegen naar Chuao. Er zijn echter wel een aantal auto´s in Chuao, deze werden per boot vanaf Puerto Colombia hier naar toe vervoerd. Aangekomen op het strand van Chuao, kun je naar het dorp lopen, of je neemt de bus. De weg loopt door de cacao plantage. In het dorp vind je de kerk, met een plein ervoor. Hier wordt de cacao in de zon gedroogd. Je moet een warme chocolademelk of een reep chocolade proeven, ze zijn heerlijk!

Nog 5 minuten verder bergopwaarts, kom je bij de rivier. Ga de brug over, en neem een bad in het heldere (en koude) water van "Pozo Copei". Voor hen die méér natuur willen zien, kun je nog verder bergopwaarts, zo´n 2 uur lopen, om bij de spectaculaire, 70 meter hoge waterval "El Chorreron" te komen. Je zult wel een gids nodig hebben.

Cachama Negra

Cachama Negra starstar

Calle Submarinista 16,Choroni, Aragua,.,Venezuela
Tel: Bezoek de website: www.CachamaNegra.com,
Tap to call Bezoek de website: www.CachamaNegra.com
 
Booking on request
Prices from 26.00€  Per night
26.00€ - 26.00€ Cachama Negra Calle Submarinista 16, Choroni, Aragua, ., Venezuela Bezoek de website: www.CachamaNegra.com 2 Tweepersoonskamer 2 2
Tariff / Tweepersoonskamer / Minimum days 1 Maximum days 1000 / Min people 1 Max people 2 / 1 26 Friday, 16 September 2022
 Some bookings
 Half booked
 Mostly booked
 Fully booked
Contact us Slideshow Our rooms
qrcode

 

Welkom bij Quinta Cachama Negra, posada in Choroní, Venezuela.

Wij hebben twee tweepersoons-kamers, één cabaña voor 3 of 4 personen, één huis tot 11 personen. Allen met airco, televisie, eigen badkamer met douche en warm water.

In Quinta Cachama Negra kun je maximaal genieten van je verblijf in Choroní. We bieden logies in een aangename omgeving, met slechts een paar kamers, voor meer rust en privacy. Slechts 8 minuten lopen naar de "malecón" (boulevard), en maar 15 minuten lopen tot op het strand!

Quinta Cachama Negra is het huis van Nederlander André Loerakker. Het ligt in het authentiek koloniale dorp Puerto Colombia - Choroni, vlakbij een van de mooiste stranden van Venezuela. In de omgeving kun je onder andere genieten van zwemmen, snorkelen, duiken, varen, maar ook van de prachtige bergen rondom met mooie wandelpaden, en niet te vergeten de vriendelijke bewoners en het lekkere eten en drinken.

We hebben 2 comfortabele tweepersoons-kamers, beide met airco én plafond-ventilatoren, televisie, privé-badkamer met douche en warm water.
     
Er is ook één "cabaña" voor 3 of 4 personen, met airco, televisie en eigen badkamer met douche en warm water.

We verhuren tevens een volledig ingericht huis, waar je met een groep van maximaal 11 personen kunt verblijven. Het huis bestaat uit een woonkamer met televisie, een ingerichte keuken, een driepersoonskamer en twee vierpersoonskamers. Alle slaapkamers hebben airco én plafond-ventilator. Verder is er één badkamer met douche en warm water. Buiten is er een barbeque te vinden.

Er is privé parkeergelegenheid. (Maximale hoogte: 2,25 mtr.)

Room types

26.00€

Area activities

Check in times

Driving directions

Er is slechts één weg, die door de bergen naar Choroní kronkelt. Deze weg begint in de stad Maracay, dus daar moet je eerst naartoe.

Met eigen vervoer: 

In Maracay volg je de borden "Choroní" of "Avenida las Delicias". Aan het einde van Avenida las Delicias, vervolg je de weg, die je in nationaal park "Henri Pittier" brengt. De smalle kronkelige weg klimt op tot "La Cumbre", het hoogste deel van deze reis. Hierna gaat het bergafwaarts, door verschillende kleine dorpjes, tot je in het dorp Choroní aankomt. De weg vervolgt zich tot aan Puerto Colombia. Vlak voor het dorp kom je langs het nieuwe busstation. Hierna sla je de eerste weg linksaf (op de hoek posada Pittier). Dan ga je de eerste naar rechts (op de hoek posada Del Sol). Na ongeveer 75 meter, aan je linkerhand, is onze hoofdingang.

 

Airports

De meeste internationale vluchten komen aan op luchthaven Maiquetia (Aeropuerto Internacional "Simon Bolívar"), welke aan de kust ligt, 26 Km buiten het centrum van Caracas. Met een taxi duurt het zo´n 4 á 5 uur om in Choroní te komen.

De luchthaven het dichts bij Choroní is Valencia (Aeropuerto Internacional "Arturo Michelena"), en ligt net buiten de stad Valencia. Met een taxi duurt het zo´n 2½ uur om in Choroní te komen. Internationale vluchten naar Miami, Aruba, Bonaire, Curacao en Bogotá.

Other transport

Met de bus, vanaf Maracay:

Vanaf het busstation in Maracay kun je een bus direct naar Choroní nemen. Deze bussen gaan tot het busstation in Puerto Colombia. Je loopt een stukje verder langs de weg richting Puerto Colombia. Na het bussation sla je de eerste weg linksaf (op de hoek posada Pittier). Dan ga je de eerste naar rechts (op de hoek posada Del Sol). Na ongeveer 75 meter, aan je linkerhand, is onze hoofdingang.

Met de taxi, "por puesto", vanaf Maracay:

Achter de het busstation in Maracay, vindt je een taxi standplaats met taxi´s speciaal voor Choroní. Het zijn zogenaamde "por puestos", wat "per stoel" betekent. Dit betekent dat de taxi wacht tot er vier passagiers zijn, om de taxi te vullen. Je kunt ook met minder personen in de taxi, maar je zult dan voor de missende passagier(s) moeten betalen.
Meestal gaat de rit tot aan het busstation in Puerto Colombia, maar als je het de chauffeur vraagt, brengt deze je, zonder meerprijs, tot aan de posada.

Policies & disclaimers

Available for bookings
Some bookings
Half booked
Mostly booked
Occupied/Not available
May 2020
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
August 2020
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September 2020
MTWTFSS
 
 
 
 
 
November 2020
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
January 2021
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
February 2021
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 

 Powered by Jomres

Syndicated properties