Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala

Tsjechië/Omgeving

PraagTsjechië is een veelzijdig en prachtig vakantieland vol schilderachtige landschappen. Camping Ronest ligt op slecht 790 km rijden vanaf Utrecht. In deUstecky regio.
De hoofdstad Praag, is al eeuwen een cultureel centrum en van een ongekende schoonheid. De architectuur van de stad biedt prachtige voorbeelden van Romaanse, Gotische, en Renaissance stijlen. Beroemdste publiekstrekkers zijn de Karelsbrug over de Moldau (Vltava), en op haar rechteroever in de Staré Mesto (Oude Stad) vlak bij elkaar: het Raadhuis met het astronomisch uurwerk, de gotische Tynkerk, het barokke Goltz-Kinskypaleis en de Joodse wijk met het Joods Staatsmuseum. Op de linkeroever de Praagse burcht Hradcany met de St.Vitusdom, de St.Jorisbasiliek en het Gouden straatje. Vanaf het burchtcomplex heeft u een schitterend uitzicht over de stad.
Metro en tram zijn de ideale middelen om u te verplaatsen: goed, snel en goedkoop. Taxi´s zijn er ook, maar zij zijn niet echt aan te bevelen omdat je van tevoren nooit weet hoe duur ze zullen uitvallen. Verspreid over heel Tsjechië vindt u meer dan 2000 kastelen en burchten, steeds vaker in oude glorie hersteld en opengesteld voor publiek.
Tsjechië biedt u de mogelijkheid van een zeer betaalbare vakantie, die u kunt invullen zoals uzelf wilt. De bevolking is vriendelijk, gastvrij en behulpzaam; er is altijd wel iemand die een woordje Duits of Engels spreekt.

Eten en drinken

PraagDe Boheemse keuken lijkt op de Oostenrijkse en Duitse keuken. Typisch Tsjechisch is ´Knedliky´, een meelprodukt dat bij vlees geserveerd wordt. Zeer smakelijk zijn ook de zoete gerechten: een combinatie van allerlei soorten meeldeeg met zelfgeplukte bosvruchten. Behalve in een Restaurace kunt u goed eten in een Hospoda of Hostinec (een soort buurteetcafé) of, heel Tsjechisch en goedkoop, in een Jidelna (eetzaal voor bedrijfspersoneel). Handig om te weten is dat het in restaurants in Tsjechië de gewoonte is om lege borden meteen af te ruimen, ook als je tafelgenoten de maaltijd nog lang niet beëindigd hebben.Voor ons is dat wennen, maar een Tsjech vindt het heel onbeleefd wanneer men een leeg bord laat staan bij een gast. Wereldberoemd is het Tsjechische bier, waarvan het Pilsener Urquell (het bier waar de naam Pils vandaan komt) en het Budweis het meest bekend zijn. Naast de landelijk bekende bieren zijn er diverse bieren van plaatselijke brouwerijen, zoals Krakonos uit Trutnov. De wijnen uit Tsjechië zijn ook uitstekend. Zij komen van wijngaarden in het zuidelijk deel van Tsjechië (Moravië).Voor wie wat sterkers wil moet een Becherovka (kruidenbitter), of Slivovice proberen. Beide zijn typisch Tsjechische dranken.

Klimaat

Tsjechië heeft een gematigd landklimaat. Het kwik kan in de zomer makkelijk oplopen, maar schommelt meestal tussen de 22° en 26° C. Strenge winters met temperaturen beneden -10°C zijn heel normaal. De overgang van de winter na de zomer is abrupter dan bij ons, een lange lente kent men niet in Tsjechië.
Zomers dient u er rekening mee houden dat er wel eens een regenbui kan vallen. Meestal, op warmere dagen, zijn dit korte buien in de namiddag. Het weer en de temperatuur herstellen zich vaak snel, zodat u na een regenbui zo weer kunt genieten van de zon.

Krásný Dvůr

De eerste gegevens van Krásný Dvůr komen uit eind 13-de eeuw, wanneer wordt gesproken over Fremut, beheerder van Krásný Dvůr.
Krásný Dvůr beslaat een oppervlak van 2350 ha.

Krásný Dvůr telt 727 inwoners (26.01.2006) waarvan 317 mannen van 15 jaar en ouder,
59 mannen onder de 15, 307 vrouwen van 15 jaar en ouder en 44 meisjes onder de 15 jaar.

Camping Ronest

Camping Ronest starstar

Chrašťany 22,Krasny Dvur, Ustecky Kraj,44101,Czech R.ublic
Tel: +420 415211271,
Tap to call +420 415211271
 
Booking on request
Prices from 363.00 Kč  Per night
363.00 Kč - 363.00 Kč Camping Ronest Chrašťany 22, Krasny Dvur, Ustecky Kraj, 44101, Czech R.ublic +420 415211271 1 Tent pitch 2 person 1
/ / / /
 Some bookings
 Half booked
 Mostly booked
 Fully booked
Contact hotel Slideshow Our pitches
qrcode

 

Welkom bij onze boerencamping Ronest. Een kleinschalige camping waar je heerlijk rustiek en rustig kunt kamperen, met de mogelijkheid voor vele uitstapjes. Onze camping zonder poespas is gevestigd in Noord - West Bohemen, in de streek Ustecky, van het district Louny in de Tsjechische republiek.

De camping ligt aan de rand van het Erts gebergte. Slechts 790 km gemeten vanaf Utrecht. De camping ligt in een zeer stille en rustige omgeving. Een omgeving van waaruit u heerlijk een dagje weg kunt om de dag erna heerlijke te luieren en te luisteren naar de prachtige stilte en te genieten van de rust, die de mooie natuur rondom de camping uitstraald. Kamperen bij camping Ronest bied u dus vele mogelijkheden, om onbezorgd van uw welverdiende vakantie, in het prachtige, en relatief voordelige Tsjechië te kunnen genieten.

Pitch types

363.00 Kč

Area activities

Buiten de vele mogelijkheden van leuke dagtrips naar oa.

 - Praag,
 - het glasblaas museum in Karlovy Vary,
 - Het hopmuseum in Zatec,
 - Het gezellige en grote dierentuin met dinopark in Pilsen,
 - het voormalig kamp Terazin
 - Een prachtige kano tocht over de Ohre

Op de camping informeren wij u graag of nog veel meer dagtrips.

Buiten de vele leuke dagtrips organiseren wij op de camping nog meer activitieten, zoals elke vrijdag avond ter afsluiting van de week / vakantie een gezellige Bursty.
Elke woensdag avond pannekoeken bakken voor de kids.
Bij voldoende animo Paardrijden. Voor zeer gevordenen ook de mogelijkheid om zelf de Tsjehische natuur te ontdekken.

Available for bookings
Some bookings
Half booked
Mostly booked
Occupied/Not available
July 2020
MTWTFSS
 
 
1
2
3
4
 
 
August 2020
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September 2020
MTWTFSS
 
 
 
 
 
November 2020
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
January 2021
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
February 2021
MTWTFSS
 
 
 
 
 
 
 
May 2021
MTWTFSS