Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala

Een klein dorpje wat bij binnenkomst de sfeer uitademt van het dorp van Asterix en Obelix. Rokende schoorsteentjes en een aangename geur van verbrand hout vermengd met de geur van de bloesem van de vele fruitbomen die het dorp rijk is, verwelkomen de bezoekers. Voor het binnenrijden van het dorp ziet u de druivenstruiken staan op de velden en menig fazant of groter wild kan u nieuwsgierig gadeslaan. De toegangsweg geeft u een mooi uitzicht over het dal waarin Monyoród ligt. Monyoród is een zogenaamd einddorp wat inhoudt dat er slechts één weg toegang tot het dorp verleent. Het gezang van de vele vogels wordt nu en dan overstemd door een bosmaaier of kettingzaag waarmee de bewoners zich ontdoen van de welig tierende flora.

Monyoród is gelegen in een wijngebied waarvan Villány het middelpunt is. De vele wijnkelders en wijnhuisjes, waarin bijna iedere hongaar zijn eigen wijn maakt, zijn kenmerkend voor het dorp. Wees niet verrast als een dorpeling u uitnodigt om een kijkje te komen nemen in zijn kelder. Dat u daarbij zijn wijn moet proeven (en loven) is kenmerkend voor de gastvrijheid van de Hongaar. En vaak blijft het niet bij dat ene glaasje.
Het lijkt nu misschien dat u aan het einde van de wereld bent beland maar niets in minder waar. Vlakbij gelegen ligt het, aan de Donau gelegen, Mohács, een stad met winkels, markten en heerlijke restaurants waar u kunt genieten van vele traditionele vis- en vleesgerechten die Hongarije rijk is. Aan de andere zijde van Monyoród ligt Pécs, culturele hoofdstad van Europa 2010. Een middelgrote stad aan de rand van het Mecsek gebergte, met vele faciliteiten. Cultureel kunt u hier uw hart ophalen. Winkelen, terrasjes pakken en flaneren over de pleinen en door de straten kunt u volop doen in deze prachtige stad.

Casa Mama

Casa Mama starstarstar

Petofi Sandor utca 7,Monyorod, Baranya,7751,Hongarije
Tel: 038-7113206,
Tap to call 038-7113206
 
Booking on request
Prices from 425.00€ Per week
60.71€ - 60.71€ Casa Mama Petofi Sandor utca 7, Monyorod, Baranya, 7751, Hongarije 038-7113206 1 3 Kamer Appartement 4
/ / / /

 

De romantiek van het dorp vindt u terug in uw vakantiehuis. Het huis is een in 2011 verbouwde tanya, een hongaarse boerderij, waarbij is getracht om de authentieke stijl te behouden. Hoge plafonds, luiken, de lemen muren zijn enkele van deze kenmerkende eigenschappen waaraan het huis zijn charme ontleent. Het huis bestaat uit 2 slaapkamers, ouderslaapkamer met een 2 persoons bed, een kinderslaapkamer met 3 persoons stapelbed (2 onder, 1 boven), woonkamer, waarin desgewenst extra bedden kunnen worden geplaatst, met houtkachel, keuken met vaatwasser, koel- vriescombinatie, oven en keramisch kookplaat. Een grote eettafel maakt deze gezellige keuken compleet. Natuurlijk kan het gehele huis worden verwamd door de houtkachel maar als u het houthakken, kloven etc even niet ziet zitten kunt u ook gewoon de thermostaat een slag geven zodat de centrale verwarming het huis heerlijk verwarmt. In de moderne badkamer treft u een douche, wastafel en wasmachine aan.

De vakantiewoning is gelegen op een oppervlakte ongeveer 5.000 m2 tegen een heuvel wat grotendeels bestaat uit bos. Een heerlijke plaats voor kinderen om te ontdekken, hutten te bouwen en allerlei andere spelletjes te doen. De tuin is aangelegd in 2011 - 2012. In de tuin bevindt zich een verwarmd, achtvormig zwembad met een afmeting van ongeveer 10 bij 6 meter. Het zwembadwater wordt met zonne-energie verwamd. Rondom het zwembad treft u een heerlijk zonneterras aan. De bewaard gebleven drinkbakken voor het vee staan vol met prachtige bloemen. In de tuin staan fruitbomen waarvan u van hartelust mag snoepen. Onder de fruitbomen is een schaduw terras aangelegd. Heerlijk om uw lunch of diner te gebruiken. Direct aan de woning treft u overigens nog een verhoogd, lounge terras aan. Op dit terras kunt u ´s avonds genieten, onder het genot van een wijntje, van de prachtige sterrenhemel, de krekels en het knisperende vuur wat klinkt vanaf de vuurplaats.

In het huis kunt u gebruik maken van TV, DVD en spelcomputers (PS2 en Wii). Middels de sateliet kunt u alle nederlandse zenders ontvangen zodat u uw favoriete programma niet hoeft te missen. In een grote boekenkast treft u vele boeken aan. Mocht er hier niets van uw gading bij zijn, kom dan gerust een kijkje nemen in onze boekenkast (overkant van de straat). Uw auto(´s) kunt parkeren op het terrein, er zijn 3 ruime parkeerplaatsen aanwezig. Huisdieren zijn in principe toegestaan. Wel graag vooraf overleg over welke dieren het betreft.

Room types

60.71€

Features

Area activities

Wandelen, fietsen, motorrijden (twee motoren staan tot u beschikking), druiven plukken (zie foto), termaalbaden, markten (waaronder de grootste markt van zuid-hongarije) in Pécs, wijnproeven in Villany, wijnavond met pörkelt of tapas eten in een authentieke, Hongaarse wijnkelder, paardrijden, schilderen en vissen (leuke vismeren direct in de buurt) zijn enkele van de vele mogelijkheden. Ook verschillende uitstapjes naar steden zoals Boedapest, Pécs en Mohács zijn de moeite waard. De meren van Orfú, de grotten van Abaliget, de TV toren van Pécs, het waterpark in Orfú met zijn spectaculaire glijbanen, de kastelen in Siklos en Pécsvarad, het Renaissance park in Bikal, het herdenkingspark in Mohács (de verloren slag tegen de turken), het Mécsek gebergte met haar wandel- en fietsroutes en het Mescek Extreme avonturenpark zijn het bezoeken waard.

In de omgeving zijn voldoende eetgelegenheden waar u zich voor niet al te veel geld kunt laten bedienen van spijzen en drankjes. Over het algemeen zijn de prijzen veel lager als dat u in Nederland gewend zult zijn. De Hongaarse keuken is een stevige, voedzame keuken en kent vele originele gerechten. De pörkelt, in al zijn varianten, is er één van. Deze kunt u trouwens ook bereiden op de in uw tuin aanwezige vuurplaats met driepoot en ketel. Heerlijk om zijn allen het vuur te stoken, groenten en vlees te snijden om vervolgens gezamenlijk deze stoofpot te maken en op te eten. U kunt dit desgewenst onder begeleiding laten doen van een echte Hongaar. Als het eten op is, blijft het kampvuur over om met een volle buik van te genieten. We willen u graag helpen met heerlijke recepten.