Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala

Een Hollandse vakantie in Steiermark

blick kirchturmSteiermark ligt in het zuidoosten van Oostenrijk en grenst aan Slovenië en Hongarije, met heuvels die gemiddeld zo´n 400 meter hoog zijn.
Steiermark is nog niet bekend bij het grote publiek, maar daarom beslist niet minder mooi dan de rest van Oostenrijk. Integendeel, het zuiden van Steiermark wordt ook wel het "Toscane van Oostenrijk" genoemd. Hier wordt veel wijn verbouwd. De wijngaarden liggen hier op steile heuvels en leveren met name prachtige droge witte wijnen op. Hier heerst een klimaat met sterk mediterrane invloeden. Deze regio krijgt steeds meer bekendheid als een culinair walhalla. Niet dat je er over driesterrenrestaurants struikelt, maar wel over hoogwaardige pure kwaliteitsproducten, recht van het boerenerf, van superkippen tot schapenkaas en van de beste witte wijnen tot kürbiskernöl, een olie die van pompoenpitten wordt gemaakt en erg lekker is op salades.
Het mooist van alles: je hoeft er niet naar op zoek. Het is werkelijk overal te vinden. En je kunt het moeiteloos proeven in een Buschenschank, een soort klein restaurantje waarin de boer zijn eigen producten mag serveren. Topper is de Brettljause, een plankje met vlees en kaas, vergezeld met wijn.

1 meterNaast de prachtige natuur heeft Steiermark ook nog tal van bezienswaardigheden in de culturele hoofdstad Graz, voorzien van een modern shoppingcentrum. Niet ver van Graz ligt de indrukwekkende Riegersburg burcht. De geschiedenis van dit slot is nauw verweven met de heksenvervolgingen van de zeventiende eeuw.

In de hele Steiermark vind je een reeks van kastelen, zo ook in Kapfenstein. Het kasteel van Winkler-Hermaden, wijnlandgoed, is al 400 jaar in handen van deze familie.
Josef Zotter heeft zijn droom waargemaakt en hoort bij tot de beste chocolatiers van de wereld. Prachtkerel ook. Failliet gaan, niet mekkeren, volharden.
Eén rechte lijn trekken. ´Kwaliteit zonder compromissen en honderd procent fair trade´. Toen het begon te lopen nodigde hij mensen uit in zijn bedrijf, liet hij ze proeven en kennismaken met zijn heerlijke chocolade.
Inmiddels is zijn chocoladetheater één van de grootste toeristische attracties van Steiermark. Logisch, want je mag zoveel proeven als je wilt.
De activiteiten in de Steiermark, met maar liefst 9 Thermenbaden, met heerlijke warmwaterbronnen zijn een weldaad voor lichaam en geest.
Nordic walking, golfen op één van de 23 golfplaatsen golfbanen met de "Steiermark Golfcard", het kan hier allemaal.

Gästehaus Klein Holland

Gästehaus Klein Holland starstarstar

Kapfenstein 144,Kapfenstein, Steiermark,8353,Austria
Tel: +43 3157 30092,
Tap to call +43 3157 30092
 
Booking on request
Prices from 35.00€  Per person per night
35.00€ - 35.00€ Gästehaus Klein Holland Kapfenstein 144, Kapfenstein, Steiermark, 8353, Austria +43 3157 30092 1 Tweepersoonskamer 2
/ / / /

 

Wij zijn blij om U als gast van Gästehaus Klein Holland welkom te mogen heten. Klein Holland biedt U een bed & breakfast met een eigen speciaal karakter. Wij zijn er zeker van dat u de correcte keus met ons Gästehaus maakt en wij verheugen ons op uw bezoek.

Ons Gästehaus Klein Holland staat in Pretal in de gemeente Kapfenstein. Een gast bij ons zijn betekend, zich thuis voelen in een zeer rustige omgeving waar het heerlijk vertoeven is in een sfeervolle ambiance. Alle kamers zijn op verschillende manieren ingericht met eigen badkamer en toilet en in elke kamer is televisie aanwezig.

Wij zijn met ons Bed en Breakfast het gehele jaar geopend.

Het uitgebreid ontbijt wordt geserveerd in de ontbijtkamer of deels op het balkon, vanaf 7.00 tot 10.00 uur.

Room types

35.00€

Area activities

Golfclub Bad Gleichenberg

In het idyllische heuvellandschap in het hart van Zuid-Oost-Steiermark ligt de golfbaan van Bad- Gleichenberg. Als u over de fraaie fairways en de werkelijk prachtig onderhouden green loopt, wandelt u vanzelf door de betoverende natuur van Steiermark.

Kapfenstein Geo-Trail

De gemeenschap van Kapfenstein is gevestigd in het Steiermarkse spa gebied, een Oostenrijks gebied waar de recreatie, de sereniteit en de culturele geschiedenis integrale delen van het dagelijkse leven zijn. Het is een zeer vruchtbaar gebied, met zijn mild klimaat van lichte precipitatie produceert het buitengewone wijnen, sappige vruchten, zoete kastanjes en pompoenen, die typische de pompoen-zaad olie van zuidelijk Steiermark produceren.

Schloss Kapfenstein

Schloss Kapfenstein is gesitueerd in het centrum van het Thermische Gebied Styrian, diep in Zuidoostelijk Steiermark, dicht bij Slovenië en de Hongaarse grens. Gebouwd op een uitgestorven vulkanische kegel weerstond het versterkte kasteel van de 11de Eeuw talloze aanvallen door Hunnen, Turken een Koerden.

Wat is een buschenschank?

Een wijnboer die aan huis gasten ontvangt waar hij zijn eigengemaakte producten zoals wijn, vruchtensappen en eigen geslacht vlees (meestal varkensvlees) verkoopt. Meestal liggen buschenschanken tussen of op een wijnberg zodat men een prachtig uitzicht heeft over de wijngaarden.

Overdag zijn zijn er vele mogelijkheden om u te vermaken.

• Heerlijk door de bossen wandelen
• Fietsen (mountainbike) er zijn mooie fietsroutes.
• Paardrijden of een ritje in een koets maken.
• Golf op 4 verschillende banen in de directe omgeving.
• Zwemmen in een zwem- of thermenbad.
• Kastelen of bezienswaardigheden bezoeken.
• De wijn- of appelroutes rijden.
• Of gewoon lekker luieren op één van onze terrassen.

Driving directions

Kapfenstein is een gemeente in het zuidoosten van de deelstaat Steiermark gelegen in het district Feldbach van Oostenrijk. Het ligt ongeveer 80 km onder Graz op het drielanden punt met Slovenië en Hongarije.

Vanaf Passau richting Linz volgen, voor Wels rechts af richting Graz
Langs Graz in zuidwestelijke richting Slovenië volgen
Na een tunnel van 10 km richting WIEN tot afslag GLEISDORF SÜD
LET OP, korte uitvoegstrook met scherpe bocht
Bij T splitsing naar rechts richting Feldbach.
Bij Feldbach volg de richting Fehring-Kapfenstein
Voor Kapfenstein over een heuvel de 1ste weg links, richting Gutendorf
Na circa 1 km splitsing rechts aan houden naar Pretal
Ongeveer 2 km aan de linkerkant nr. 144 Klein Holland