Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Gastehaus Pernull

Gastehaus Pernull starstarstar

Khunburg 11,Hermagor, Karinthie,9620,Austria
Tel: 0043-4282-2073,
Tap to call 0043-4282-2073
 
Booking on request
Prices from 23.00€  Per person per night
23.00€ - 23.00€ Gastehaus Pernull Khunburg 11, Hermagor, Karinthie, 9620, Austria 0043-4282-2073 1 Room Twin beds 2
/ / / /

 

Gästehaus Pernull in Khünburg (Oostenrijk) is een gezellig B&B en staat sinds 15 oktober 2012 onder leiding van een Nederlands echtpaar, Monique en Pierre Kloosterman.
 
Khünburg is een lieflijk dorpje dat gelegen is in de het zuidelijkste Burgenland van Oostenrijk, Kärnten. Het valt onder de gemeente Hermagor    (3 km) in het Gailtal aan de voet van de Karnischen Alpen. Khünburg is een kerk en een karakteristieke oude burcht rijk, maar is verder qua infrastructuur georiënteerd op Hermagor. Ons Gästehaus is gelegen op de zuidhelling.  Voor de gasten die in een kamer verblijven hebben we een keukentje gecreëerd waar zij hun warme maaltijd kunnen bereiden.

Het gehele Gästehaus is rookvrij. Roken kunt u op het balkon bij uw kamer of buiten in de tuin.
Voordat u aan een gezellig dagprogramma begint staat er voor u een ontbijtbuffet klaar, waardoor u de dag goed kunt starten.

Kamers
Ons Gästehaus heeft zeven compleet ingerichte twee- tot vierpersoonskamers en zijn van alle moderne faciliteiten voorzien. De meeste kamers hebben een balkon met zitje.

Room types

23.00€

Area activities

Wandelen
De machtige bergen van de Karnische- en Gailtaler Alpen maken het mogelijk om prachtige tochten te maken over hoge bergen, vruchtbare almen, imposante kloven, brede dalen en terrassenplateaus met schitterende uitzichten op de Julische Alpen, de Dolomieten en de Hohen Tauern. Kletteraars kunnen gezekerd klimmen tot de hoogste toppen van de Karnischen- en Gailtaler Alpen.

Onze regio beschikt over:

  • 1.000 km gemarkeerde wandelwegen (ook grensoverschrijdend met Italië)
  • Wandelingen met hoogteverschillen tussen 600 – 2.800 meter in alle moeilijkheids gradaties
  • Er zijn twee gemarkeerde lange wandelroutes (Karnicher Höhenweg 155 km en de Gailtaler Höhenweg van 90 km)
  • 25 Themenwanderwegen waar u alles over flora en fauna leert
  • Geopark in de Karnische Alpen met o.a. versteende dieren en planten
  • Klettersteige. Gezekerd en o.l.v. een professionele gids klimt u over de rotswanden naar de top.
  • Klettercursus. Gezekerd omhoog en langs een touw zwevend afdalen.
  • 17 gemarkeerde Nordic Walking routes over de bergen en langs meren.
  • Met de bergbanen komt u snel en makkelijk boven op de almen vanwaaruit de mooie wandelingen kunt maken.

Rodelen
Met een hoogteverschil van 400 meter en een 2,2 km lange afdaling kunt u met de zomerrodelbaan in Nassfeld van het Bergstation tot de Tressdorfer Alm afdalen. Daarna neemt u de bergbahn van de Millennium Express tot in Nassfeld.

Fietsen en mountainbiken
Meer dan 950 km grensoverschrijdende fietspaden en mountainbike tochten zijn in de alpen uitgezet. Op veel plaatsen kunt u een fiets of mountainbike huren. Met de baan naar boven en dan met de mountainbike 11,7 km bergafwaarts is een hier zeer geliefde route. Speciaal voor de mountainbikers zijn er 31 verschillende routes uitgezet.
 
Ook de electrofiets komt hier hoe langer hoe meer in zwang. In het Gailtal en de aangrenzende dalen tot de Weissensee zijn de verschillende fietstochten uitgezet en ook op regelmatige afstand zijn oplaadstations.

Zwemmen
Dit kan natuurlijk van ons uit, het beste bij de Presseggersee. Dit meer heeft drinkwaterkwaliteit en de temperatuur kan in de zomer wel oplopen tot 28 graden.
Daarnaast heeft het ook een heel pretpark zodat jong en oud zich aan de Presseggersee optimaal kunnen amuseren en ontspannen. De ligweide is 3 ha groot. Eveneens is er een restaurant waar u goed kunt eten.
 
Wildwaterzwemmen
Wildwater zwemmen kan een beetje gezien worden als kanoën zonder boot. Het is een hele nieuwe fascinerende sporttak die meer en meer aanhangers krijg. Wie al eens geprobeerd heeft om een wild stromend riviertje over te steken, die weet welke krachten het water kan uitoefenen.

Vissen
Vissen vanaf de wal kan in de Presseggersee maar wilt u meer “waterbeleving” dan kunt u met hoge vislaarzen ook uw hengel uitgooien. Of het nu gaat over de vlagzalm, de zalm, de beek- of regenboogforel, de karper, de snoek of zeelt, ze voelen zich allemaal thuis in de Presseggersee of de rivier de Gail.
 
Als u in stromend water wilt vissen dan kunt u het beste terecht in de rivier de Gail of in de zijrivieren Garnitzen en Zerimbach. De Gail wordt ook beschouwd als één van de meest ideale wateren voor het vliegenvissen.
Visvergunning: Bureau voor Toerisme, 9620 Hermagor, tel. 04282-2043 of per mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Raften
Familierafting
Een raftingtocht duurt tussen de 1,5 en 2 uur en is een onvergetelijke belevenis voor de hele familie. Kinderen vanaf 4 jaar mogen eraan deelnemen. Onder leiding van ervaren raftinggidsen maakt u de tocht en bent gegarandeerd van een hoge zekerheidsgraad. Voor rafting op de Gail zijn de beste maanden mei en juni.
 
Kanu-rafting
Een geweldig gevoel is het om de eerste keer met een Otter Kanadier de Gail te veroveren. Geniet samen met familie of vrienden van de prachtige natuur op land en water. U zult er zeker enthousiast van worden.
Kajakcursus
Door hoge golven schieten en over kristalhelder water glijden dat is het echte kajakvaren. De kajaksport opent voor u een nieuwe wereld en u zult één worden met de natuur. U ervaart de kracht van de elementen. Een geroutineerd team van specialisten zorgt voor een goede scholing.
 
Tubing
Wildwater tubing is een variatie op het raften. Maar waar bij raften nog met peddels gestuurd kan worden, hangt u nu over de tube en laat u willoos door het wilde water meevoeren. U wordt een speelbal van de golven en de stroming, draait als een tol in de rondte, puur voor het plezier.

Canyoning
Canyoning is een avontuur op zich. De belevenis van de mooie natuur, gewaagde sprongen, abseilen en nieuwe uitdagingen zijn de inhoud van dit ultieme evenement.
 
Onder professionele begeleiding beleeft u een buitengewone dag die zeker nog lang in uw herinnering zal blijven.

Paragliding
Vanaf nog geen uurtje rijden kunt u paragliding of tandemvliegen vanaf de Gerlitzen. U vliegt vanaf de berg met ervaren parasailers.

Golf
Maximaal 10 minuten rijden vanaf ons Gästehaus kunt u in Waidegg golfen tussen de vijvers en de bergen. Midden tussen de bergpanorama´s van de Gailtaler- en de Karnischen Alpen is een nieuwe golfbaan aangelegd van 70 ha met 18 holes. De brede en vooral vlakke Fairways nodigen de golfer uit om goede scores te halen en zijn handicap te verbeteren.
 
Goud zoeken
Legendarisch zijn de verhalen over het Tauern goud, van de ontberingen van de mijnwerkers die hier naar op zoek waren en de rijkdommen van de aartsbisschoppen van Salzburg. Maar ook vandaag de dag kan iedereen nog op zoek naar.
 
Halfedelstenen zoeken
In de sloten van het Lesachtal kan naar de half edelsteen granaat gezocht worden. U kunt hier geen grote kristallen verwachten maar ook de kleine vondsten geven beslist een gevoel van voldoening.
 
Harley Davidson week
In augustus wordt Villach (ca 20 minuten van ons pension rijden) de Harley Davidson week gehouden. Hier komen bikers uit heel Europa naar toe maar ook van ´over zee´.

Kärnten Card
Gedurende het voor-, hoog- en naseizoen bestaat de mogelijkheid om de Kärnten Card te kopen voor een bepaalde periode.
De Kärnten Card biedt u de mogelijkheid om gratis een bezoek te brengen naar meer dan 100 bezienswaardigheden, of bij de bonuspartners voor een gereduceerd bedrag.