Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Haus Sonneneck

Haus Sonneneck starstarstar

Flindfelder Weg 11,Medebach, Nordrhein-Westfalen,59964,Germany
Tel: 0049-2982-9303341,
Tap to call 0049-2982-9303341
 
Booking on request
Prices from 28.00€  Per person per night
28.00€ - 28.00€ Haus Sonneneck Flindfelder Weg 11, Medebach, Nordrhein-Westfalen, 59964, Germany 0049-2982-9303341 1 Room Twin beds 2
/ / / /

 

Haus Sonneneck ligt in het mooie dorp Medebach in Sauerland. Het dorp ligt aan de voet van het Rothaargebergte, op een steenworp afstand van de populaire wintersportplaatsen Winterberg en Willingen. Het idyllische landschap rondom Haus Sonneneck bestaat uit donkere dennen- en beukenbossen, zacht glooiende bergen en dalen, uitgestrekte weiden en daartussen gezellige dorpjes. Het biedt talrijke vrijetijdsmogelijkheden voor jong en oud, voor rustzoeker, trekkers, wandelaars, fietsers, motorrijders, nordic walkers en natuurlijk wintersportliefhebbers. In alle jaargetijden kunt u hier genieten. Haus Sonneneck bevindt zich op steenworp afstand van het dorpskern waar u verschillende winkels vindt evenals een bank met pinautomaat.

In de accomodatie liggen diverse folders van de vele bezienswaardheden die Sauerland rijk is. Haus Sonneneck beschikt over 4 tweepersoonskamers, 1 driepersoonskamer en 1 éénpersoonskamer. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. ´s Ochtends kunt u rustig ontbijten in de ontbijtruimte van het pension. Haus Sonneneck biedt u ook de mogelijkheid om te dineren en om ´s avonds een drankje te nuttigen in de bar.

Room types

28.00€

Features

Area activities

We hebben enkele bezienswaardigheden en tips voor u op een rijtje gezet.

Stuwmeren
Bij mooi weer is het goed toeven bij één van de stuwmeren die Sauerland rijk is. De stuwmeren zijn impossant om te zien en er zworden natuurlijk verschillende activiteiten aangeboden in en rondom de meren zoals een rondvaart. De stuwmeren in de omgeving zijn de Biggesee, de grootste van Sauerland, de Diemelsee, de Edersee, de Hennesee en de Möhnesee.

Bruchhauser Steine
In Bruchhausen vindt u de Bruchhauser Steine. Het zijn vier grote rotsblokken uit de ijstijd. Vanaf de parkeerplaats kunt u een mooie wandeling maken van ca. 1,5 uur of u kunt naar de top van de Feldstein, de hoogste steen, rijden om van het mooie uitzicht te genieten.

Kastelen en slotten
Om een stukje van de historie te proeven, is het leuk om de verschillende kastelen en slotten te bezoeken. In de omgeving zijn dat Slot Arolsen, Slot Berleburg en Wilhelmsturme. De kastelen en slotten liggen in of vlakbij romantische dorpen die zeker een bezoek waard zijn.

Ertsmijnen
In Ramsbeck kunt u met een treintje de Dörnberg in tot u zich 600 meter onder de grond bevindt. U krijgt een rondleidind van een gids die verteld hoe de ertsmijnbouw eeuwenlang werd uitgeoefend. Ook de ertsmijn Grube Ghristiane is een bezoekje meer dan waard. Ook hier krijgt u een rondleiding en kunt u een bezoek brengen aan het bijbehorende museum waar een verzameling mineralen en stenen te bewonderen is.

Wildparken
Voor u hebben we een aantal wildparken op een rijtje gezet:

  • Arnsberg-Vosswinkel
  • Hollywoodpark Stückenbrock bij Paderborn
  • Völlinghausen bij de Möhnesee
  • Warstein
  • Willingen
  • Panorama- en Wildpark

Druipsteengrotten
De bekendste druipsteengrotten van het Sauerland zijn de Attahöhle in Attenhorn. Ze behoren tot de mooiste druipsteengrotten van Europa. In Warstein kunt u de Bilsteinhöhle bezoeken. Deze grotten hebben een gechiedenis van meer dan 370 miljoen jaar.

Warsteiner Bierbrouwerij
U bent in Duitsland waar men van een goed biertje houdt. Een bezoek aan de beroemde Warsteiner brouwerij mag dus niet ontbreken. De brouwerij ligt net onder het plaatsje Warstein.