Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala

Buti , al genoemd in Dante´s "Goddelijke Komedie" wordt beschouwd als een van de parels in de ´Monte Pisano´ regio. Het prachtig gelegen stadje bruist van het leven. Er is een prachtig oud theater, een plezierige ´Borgo´ een villa van de beroemde familie De Medici, cafés, restaurants en fraaie kerken. Hoogtepunt van de vele festiviteiten in Buti is de jaarlijkse ´Palio di San Antonio´ (paardenrace) in januari. ´s Morgens voor de ruiters naar de arena gaan, is er een parade van alle deelnemers, gekleed in middeleeuwse kostuums.

Op culinair gebied is Buti een waar paradijs. Er zijn vele restaurants, op loopafstand van il Vecchio Frantoio, veelal gevuld met Italiaanse gasten uit Lucca en Pisa, die speciaal naar Buti rijden om zich heerlijk te laten verwennen op gastronomisch gebied. Buti ligt niet voor niets aan de "Strada d´olio". De beste olijfolie van Italië, met zijn heerlijke geur en smaak, komt uit deze regio, en vloeit dan ook rijkelijk in de Butinese keuken.

De Rio Magno stroomt dwars door het midden van Buti en ontspringt in de Monte Serra, een prachtige streek met walnootbossen, en uitgestrekte wandel- en mountainbike routes.

Op 10 minuten afstand van Buti, vindt u na een prachtig ritje door de Monte Pisano, het plaatsje Calci met het beroemde Kartuizer klooster dat in 1336 gebouwd is. De beroemde tekenaar M.C.Escher vond hier zijn inspiratie in de prachtige mozaïekvloeren voor zijn zogenaamd onmogelijke werken waarin het spelen met diepte en reliëf een belangrijke rol spelen.

Bella Toscana

Schenk een glas Chianti in, leun achterover in je luie stoel en geniet van een prachtige zonsondergang in het adembenemende landschap van Toscane. Bezoek de prachtige eeuwenoude pleinen en laat je overvallen door een gevoel van tijdloosheid. Maak kennis met de Toscanen op La Piazza, het centrum van het Italiaanse dorpsleven. Meng je tussen de feestgangers, want in elk dorp of elke stad zijn de talrijke feesten (Sagra´s) een manier van leven. Laat je verrassen door la cucina, de Toscaanse keuken die zich laat bepalen door omgeving en jaargetijde. Elke regio heeft zijn eigen recepten. Van vis tot wild, van groene asperges tot paddenstoelen, van artisjokken tot kastanjes.

Ook winkelen in Toscane is een belevenis. Sinds eeuwen hebben Florence, Lucca en Prato een wereldwijde reputatie op het gebied van mooie stoffen en lederwaren. Vergeet vooral niet te snuffelen op de vele markten. In vrijwel iedere stad of ieder dorp is er een weekmarkt waar je van alles kunt kopen. Olijfolie en wijn moet je kopen bij de producent in de Frantoio, ´fattoria´ of ´enoteca´.

Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met de Toscanen en hun onmiskenbare trots en unieke artistieke en culturele erfenissen, zal zeker niet verwonderd zijn dat Toscane de meest beschreven streek van Italië is.

Il Vecchio Frantoio

Il Vecchio Frantoio starstarstar

Via del campaccio, 8,Buti, Toscana,56032,Italy
Tel: +39 3202837942,
Tap to call +39 3202837942
 
Booking on request
Prices from 85.00€  Per night
85.00€ - 85.00€ Il Vecchio Frantoio Via del campaccio, 8, Buti, Toscana, 56032, Italy +39 3202837942 1 2 Kamer Appartement 1
/ / / /

 

In het noorden van Toscane, bij het stadje Buti, vindt u ´Il Vecchio Frantoio´, een prachtig gerestaureerde oude olijfmolen. Op het terrein liggen 4 appartementen in de traditionele Toscaanse stijl, die gehuurd kunnen worden.

De ligging is ideaal, slechts een half uur rijden van Pisa en de fraaie zandstranden aan de kust. Ook zijn o.a. Lucca, Florence, Volterra en andere belangrijke historische steden van Toscane vanaf Il Vecchio Frantoio gemakkelijk bereikbaar.

In het noorden van Toscane, bij het stadje Buti, vind je ´Il Vecchio Frantoio´, een prachtig gerestaureerde oude olijfmolen. Het is slechts 5 minuten lopen naar "la piazza Garibaldi" in het centrum van Buti, maar toch ligt "Il Vecchio Frantoio" in de heerlijke rust van het Toscaanse heuvellandschap.

De historische olijfmolen neemt een bijzondere plaats in onder de vele monumenten die je in Toscane kunt vinden. Het terrein heeft een hoger gelegen gedeelte met prachtige wandelpaden, geflankeerd door traditionele stenen muren. Omgeven door olijfbomen, wijngaarden, fruitbomen en een bamboebos, biedt Il Vecchio Frantoio een perfecte mix van traditie en cultuur. Het lager gelegen deel eindigt bij een wild stromende beek, prachtig gerestaureerde bijgebouwen en overblijfselen uit lang vervlogen tijden, verspreidt over de vele terrassen. Op het 15 ha. grote terrein vind je verrassend veel relaxplekken, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Il Vecchio Frantoio biedt naast rust en relaxen ook alle gelegenheid voor een genoeglijk etentje bij de Cantina, een gezellige barbecue bij het zwembad of een spelletje Boccia in het Bocciadrome.

Room types

85.00€

Area activities

Voor de golfliefhebbers zijn er o.a in Montecatini, Tirrenia en Pisa golfbanen te vinden.

Driving directions

Neem de snelweg Bologna, Firenze, Pisa. Neem de afslag Capannori. Ga verder in de richting Pontedera en sla in Cascine di Buti rechtsaf naar Buti. Boven de oude olijfmolen ligt de parkeerplaats van Il Vecchio Fratoio.

Wanneer u geboekt heeft sturen wij u een gedetailleerde routebeschrijving toe.

Airports

Neem een vlucht naar Florence of Pisa, daarna per trein naar station Pontedera. Vanuit Pontedera kunt u de bus naar Buti nemen.