Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
La Girandola

La Girandola starstarstar

Via Piana 66,Cupramontana, Marche,60034,Italy
Tel: +39 0731 781271,
Tap to call +39 0731 781271
 
Booking on request
Prices from 60.00€  Per night
60.00€ - 60.00€ La Girandola Via Piana 66, Cupramontana, Marche, 60034, Italy +39 0731 781271 2 Room Twin beds 2 2
/ / / /

 

In het jaar 2000 realiseerden Isabelle en Erik hun Italiaanse droom in de regio Marche, het best bewaarde geheim van Italië.

Zij verbouwden een oude boerderij in de gemeente Cupramontana (Le Marche), tot een idyllische vakantieplek (B&B - Vakantiewoning).
Slapen onder eeuwenoude balken, ontbijten met een adembenemend zicht op het glooiende landschap en de bergtop van de Monte San Vicino, langzaam heen en weer wiegen in de hangmatten onder geurende acaciabomen, dobberen in ons zwembad met een fantastisch panorama....

Hiervoor bent U in de bed en breakfast, vakantieappartement La Girandola op het juiste adres!

Wij beschikken over 3 B&B gastenkamers en 1 vakantieappartement, omringd door een grote tuin (0,5 ha) met zwembad. Een gemeenschappelijke ruimte met ijskast biedt de gasten van de bed and breakfast de mogelijkheid om een picknick klaar te maken.

Room types

60.00€

Area activities

Strand

Liefhebbers van de zee kunnen hun hart ophalen aan de Adriatica. Na een half uurtje rijden, wandelt u reeds op het strand van Senigallia of duikt u in zee bij het natuurpark van de Monte Conero. Dichterbij (15´) biedt het stuwmeer van Cingoli ook zwemmogelijkheid en kunnen waterfans tevens terecht in het aquapark Eldorado in Apiro.

Bergen

In onze onmiddellijke nabijheid bevindt zich de Monte San Vicino (1500m) waar talrijke wandelmogelijkheden bestaan. Wilt u nog hoger, dan raden wij u de Monti Sibillini aan met toppen van 2500m. In de winter is dit tevens een prachtig wintersport-gebied.

Cultuur

De regio Marche biedt u een ruime keuze aan cultuursteden; Urbino de bakermat van de renaissance, Jesi geboortestad van Frederik II, Tolentino met de prachtige fresco´s van de heilige Nikolaas van Tolentijn,...
Vergeten we daarnaast niet de musea, zoals het papier- en filigraanmuseum in Fabriano, het wijnetikettenmuseum in Cupramontana, het nationaal archeologisch museum in Ancona,... Ons eigen VVV bezit een uitgebreide verzameling stadsplannen en infofolders.

Natuur

Eén van de mooiste natuurfenomenen is uiteraard het grottencomplex van Frasassi (Grotte di Frasassi).
Bovendien telt de Marche een aantal natuurparken waarbij die van de Monte Conero, de Monti Sibillini en de Gola della Rossa e di Frasassi het meest bekend zijn. In mei en juli presenteert de natuur zich op zijn mooist; de zeldzaam geworden planten uit de Benelux bloeien hier nog dikwijls in velden, tuinen of gewoon langs de weg.

Fietsen:

Onze boerderij bevindt zich in het beschermde gebied van de Colli Esini-San Vicino. Naast de reeds bestaande MTB routes, stippelden wij nog enkele tochten uit vertrekkende vanuit La Girandola. Motorrijders kunnen hier hun hart ophalen op de rustige, slingerende heuvelwegen. U vindt voor uw fietsen en motors op de Girandola een overdekte stalling.

Wandelen

Een mooie wandeling leidt naar het grottenklooster of Eremo dei Frati Bianchi.
Doch ook andere wandelroutes brengen u op bijzondere plekken zoals het stuwmeer van Cingoli, de abdij van Val di Castro,... Wij stellen verschillende wandelkaarten tot uw beschikking. Avontuurlijk wandelen en klimmen kan u in het Indiana park bij het meer van Cingoli.
Bovendien kan men elke zaterdagmorgen gratis meewandelen olv een locale gids in Cupramontana en omgeving. Voor details over de reeds gemaakte tochten kan u terecht op de site van Cupra in camminata.

Enogastronomie

Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de Verdicchio dei Castelli di Jesi, een heerlijke witte wijn. Cupramontana, de hoofdstad van de Verdicchio, organiseert jaarlijks begin oktober één van de oudste druivenfeesten van Italië.
De keuken van de Marche typeert zich als eenvoudig maar smaakvol. De brodetto, de vincisgrassi, de zuppa di ceci prijken dan ook op de meeste menukaarten.
Tijdens het jaarlijkse opendeur weekend in de lente organiseren de regionale wijnproducenten wijnproeverijen. Doorheen het hele jaar bent u tevens welkom in de wijncantina´s van Cupramontana en omstreken.
De olijfolie uit de Marche behoorde reeds in de Middeleeuwen tot de top. Talrijke olijfoliemolens kunnen bezocht worden, het interessants van oktober tot eind december wanneer de molens in volle werking zijn.
Het voorgaande beschrijft uiteraard slechts een klein deel van alle bezienswaardigheden.