Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Le Chateau de Prat Niau

Le Chateau de Prat Niau starstarstar

.,Lascelles, Auvergne,15590,France
Tel: +33 471479403,
Tap to call +33 471479403
 
Booking on request
Prices from 24.00€  Per person per night
24.00€ - 24.00€ Le Chateau de Prat Niau ., Lascelles, Auvergne, 15590, France +33 471479403 1 Room Twin beds 2
Tariff / Room Twin beds / Minimum days 1 Maximum days 1000 / Min people 1 Max people 1 / 1 24 Thursday, 15 December 2022

 

´Rust houden´ en ´voedsel geven´. Dat zijn de oorspronkelijke betekenissen van het oud-Franse woord pleisteren (paistre). Zo wordt duidelijk wat de basis is van onze pleisterplaats in de Auvergne. Ons landhuis, in het dorp zelf "Le Château" genoemd, biedt de mogelijkheden om rust te houden en (vegetarisch) voedsel te ontvangen. Vanuit deze basis kunt u van de omgeving genieten. We kunnen gasten uit diverse landen in hun eigen taal ontvangen.

We hebben vijf kamers, twee verblijven in een gîte en een cursuszaal.

Het huis heeft een ommuurde tuin en een boomgaard. Het dateert van 1605 en is gerenoveerd zonder dat de oude stijl is aangetast: grote gepleisterde muren met hoekstenen die bloot gelaten zijn, vensters met luiken, daken bedekt met lauzes (leisteen) en voorzien van lucarnes (dakkapellen). Aan de andere kant van de weg naast het huis staat de gîte, voorheen een paardenstal. Ook dit gebouw is geheel gerenoveerd. Het huis heeft in de zuidgevel in het midden een dubbele deur die toegang geeft tot een brede gang. Links en rechts bevinden zich ruime vertrekken waaronder de eetzaal. Daarin valt de enorme che-minée Auvergnate (open haard) op. Op de begane grond bevindt zich één kamer die toegankelijk is met een rolstoel. De andere gastenkamers bevinden zich op de eerste etage. Alle kamers hebben een geïntegreerde badkamer, zijn centraal verwarmd en hebben openslaande ramen. De kamers zijn zo´n 20 tot 30 m2 groot (incl. badkamer).

Ook de gîte naast het huis heeft een dubbele deur als ingang met links en rechts twee vier- à vijfpersoons verblijven. De slaapkamers hebben elk een verdieping: boven staat een twee-persoonsbed en onder drie éénpersoonsbedden. De sanitaire ruimte ligt centraal en bestaat uit twee toiletten, douches en wastafels. De etage is via een natuurstenen trapje buitenom bereikbaar. In de zaal is het oude gebinte zichtbaar gebleven. De muren, tussen de staande balken, zijn uit keien opgebouwd. Er is een geheel geoutilleerde keuken. Het ruime terras biedt prachtig uitzicht op de boomgaard en de vallei met haar bergkammen.

Room types

24.00€

Area activities

Op ons terrein is er gelegenheid tot tafeltennis, badminton, volleybal, jeu de boules, poedelen in de rivier de Jordanne, enzovoort. Verder zijn er enkele fietsen te huur. We hebben gedetailleerde kaarten van de regio, een scala aan wandel-routes en toeristische informatie over kastelen, kerken, middeleeuwse stadjes, stuwmeren, enzovoort. Op 8 km is een verhuurpunt van ski´s en terreinfietsen en op 10 km zijn ski de fond (lang-lauf) pistes. In de omgeving zijn diverse restaurants waar u van streekgerechten kunt genieten.

Check in times

Driving directions

Airports

Other transport

Policies & disclaimers

 Powered by Jomres

Syndicated properties