Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Les Moulins de Bousset

Les Moulins de Bousset starstarstar

.,Chiddes, Bourgogne,58170,France
Tel: +33 386304127,
Tap to call +33 386304127
 
Booking on request
Prices from 350.00€ Per week
50.00€ - 50.00€ Les Moulins de Bousset ., Chiddes, Bourgogne, 58170, France +33 386304127 1 Room Twin beds 2
/ / / /

 

Twee watermolens aan een privémeer met watervallen op eigen terrein

Wij heten u welkom in de watermolens van Bousset, gelegen op een landgoed van 4 ha aan het einde van een doodlopend weggetje. In het zonnige zuiden van de Bourgogne, in het prachtige natuurpark de Morvan. Aan een privémeer van 2 ha, het Etang de Bousset, vol karpers. Het meer wordt gevoed door de Tillot en loopt over in de Roche, riviertjes van de eerste categorie, d.w.z. dat ze forel bevatten en tot de schoonste van Frankrijk behoren. Naast de molens stort het water via een paar watervallen, les cascades de Bousset, naar beneden. Dit alles omringd door bos en weilanden in een glooiend landschap.

Beide molens zijn volledig gerenoveerd met behoud van hun oorspronkelijke karakter. De woningen liggen ver genoeg bij elkaar vandaan voor uw privacy.

Reeds in de 15e eeuw is hier een dam gebouwd en is er een meer ontstaan. Moulin Martin dateert uit 1725, het rad en de molensteen kunnen nog draaien. In 1895 is er een tweede molen bijgebouwd, Moulin de Bousset. In de aan de schaduwrijke tuin grenzende kamer getuigen de enorme tandwielen nog van het werkzame verleden. Tot 25 jaar geleden werd er nog meel gemalen in Moulin de Bousset. Een stukje verderop staat een oude Fournier, een bakkershuisje waar het brood gebakken werd. In de tuin is zelfs nog een derde molen gebouwd om olie uit walnoten te persen. Deze werd in de oorlog gebruikt om appels te malen voor de appelcider. De steen staat er nog pontificaal bij.

Komt u genieten van een sportieve vakantie: wandelen, fietsen, vissen.
Of komt u gewoon voor de rust en wat de natuur te bieden heeft.

Room types

50.00€

Area activities

  • Vissen , kanoën, pootje baden in de diverse stroompjes rondom het huis, heerlijk afkoelen onder de watervallen. Zwemmen in het zwembad te Luzy, in het kuuroord St. Honoré les Bains of in de meren in de Morvan. Wandelen, fietsen, paardrijden, hanggliden in Uchon.

www.wandelpaden.com

  • Als u 20 km naar het noorden rijdt, bevindt u zich in het hoogste gedeelte van de Morvan, met Bibracte op de Mont Beuvray, eens het middelpunt van de Keltische beschaving. Julius Ceasar is hier ooit geweest. Men kan uitgebreid wandelen door dit natuurpark met de vele opgravingen. In de zomer is er georganiseerd boomklimmen en abseilen. In de winter kan men zelfs langlaufen op de nabijgelegen Haut Folin. Dankzij Mitterand staat er op de top een prachtig museum.

www.bibracte.fr

  • Een bezoek aan Autun is zeker de moeite waard, met de beroemde cathedraal St. Lazare, de stadswallen, het oude Romeins theater. Verder zijn Chateau Chinon en vele andere dorpjes te bezoeken. In Chateau Chinon, waar Mitterand jarenlang burgemeester is geweest, geeft het museum Circuit Francois Mitterand uitleg over de belangrijkste plaatsen waar hij is geweest. Leuk is de verzameling van alle cadeaus die hij heeft gekregen. Vlakbij Nevers met zijn beroemde cathedraal en glas-in-lood ramen, bevindt zich het circuit van Magny Cours, waar regelmatig motor- en formule-1 races worden gehouden. Een dag-lange kanotocht over de Loire is aan te bevelen.
  • Bakkertje, éénvoudig restaurant en postkantoor in Chiddes op 2 km.
  • Supermarkt, banken, winkels, restaurants, markt, zwembad enz. in Luzy op 8 km.