Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Les Tilleuls

Les Tilleuls starstarstar

.,Plazac, Aquitaine,24580,France
Tel: +33 553508065,
Tap to call +33 553508065
 
Booking on request
Prices from 58.50€  Per night
58.50€ - 58.50€ Les Tilleuls ., Plazac, Aquitaine, 24580, France +33 553508065 1 Room Twin beds 2
/ / / /

 

Is Frans voor "De Linden" en is de naam van ons huis in het middeleeuwse Plazac, ongeveer 12 km van Montignac , bekend van de wereldberoemde grotten van Lascaux en gelegen in het département Dordogne, in Frankrijk beter bekend als de Périgord.

Het huis , een oude zomerresidentie van de bisschoppen van Périgueux (hoofdstad van de Dordogne), heeft een historie die teruggaat tot de 12e eeuw; enkele elementen hiervan zijn nog altijd zichtbaar.

In de lommerrijke tuin vind je verschillende terassen en een riant zwembad met ligstoelen. De monumentale lindenbomen (Tilleuls) zorgen voor schaduwrijke plekjes.

De kamers

Les Tilleuls heeft 5 sfeervolle kamers, die allemaal beschikken over een eigen toilet, douche of bad en haarföhn. Roken is niet verboden bij ons, maar in de kamers stellen wij en degenen die na u komen dit niet op prijs. Twee van onze kamers zijn geschikt voor 3 personen.

Het uitgebreide ontbijt (Hollands) en eventueel diner wordt geserveerd in de sfeervolle eetkamer met zijn oude balken, open haard en muren “en pierre”.

Bij mooi weer worden de maaltijden buiten, onder de linden of de veranda, genuttigd.

 

Room types

58.50€

Area activities

Plazac leent zich door zijn centrale ligging perfect voor trips naar de beroemde kastelen van de Dordogne, de wereldberoemde grotten van Lascaux en Font de Gaume, Les Eyzies (de prehistorische hoofdstad van de wereld), de schilderachtige, oude vestingsstad Sarlat, het Gallo-romaanse Perigueux met zijn mooie pleinen, musea en winkels, La Roque Saint Christope, Het monumentale Beynac en Castelnaud, Les Millandes (voormalige woning van Josephine Baker), de buxustuinen van Hautefort en Eyrignac en nog vele, vele andere beziens-waardigheden. Dit allemaal in een straal van zo’n 30 kilometer.

Gedurende de zomermaanden staat de Dordogne vol van culturele en muzikale activiteiten. Je kunt dan genieten van een keur aan locale, nationale en internationale artiesten en groepen . De optredens vinden vaak plaats op schilderachtige locaties. Reserveren hiervoor wordt aanbevolen.
De Dordogne is ook het mekka van de zogenaamde Brocantes en Vide Greniers. Dit zijn kleine dorpsmarkten waar je van rommel tot het mooiste antiek kunt kopen. Uiteraard hoort handelen en afdingen hier bij. Wij beschikken over een brochure met de locaties en data.

De Dordogne, qua oppervlakte 1/3 van Nederland , is ook een belangrijk wijngebied. De wijngaarden liggen rondom de stad Bergerac; hier kun je bezoek brengen aan het wijnmuseum, gevestigd in een oud klooster. Neem wat documentatie mee en volg vanuit Bergerac de “route du vin”. Deze leid je door een, glooiend landschap met mooie vergezichten en laat je kennismaken met de verschillende “Appelations”. Onderweg kun je bij veel chateaux stoppen en proeven. Chateau Monbazillac, wereldberoemd om zijn goudgele, zoete wijn is een aanrader.