Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Minicamping Le Petit Chaumont

Minicamping Le Petit Chaumont starstarstar

.,St Priest en Murat, Auvergne,03390,France
Tel: +33 470074744,
Tap to call +33 470074744
 
Booking on request
Prices from 13.50€  Per night
13.50€ - 13.50€ Minicamping Le Petit Chaumont ., St Priest en Murat, Auvergne, 03390, France +33 470074744 1 Tent pitch 2 person 2
/ / / /

 

Bij onze boerderij is een minicamping met zes plaatsen en drie verhuuraccommodaties -gîte, caravan en tent - op een terrein van twee hectare, gelegen in een landelijke omgeving.

Door de centrale ligging is het dan ook een prima locatie om vanuit hier de omgeving te beleven met haar vele kastelen, historische steden, het Forêt de Tronçais, de vulkanen; te veel om hier allemaal te noemen.

Door de combinatie van natuur en rust is het een ideale plaats in het departement de Allier voor vogelliefhebbers en 50-plussers.

Tunneltent

De 6-persoons tunneltent is ingericht voor 2 personen en is geplaatst op een houten vlonder en voorzien van elektra. Heerlijk genieten van de rust, de ruimte, de zon en een heerlijk glas wijn. Onder de ruime luifel staat een compleet ingericht keukenblok met 4-pits kooktoestel en koelkast met vriesvak.

In de tent een ruime zit met servieskastje en ruimte voor boodschappen. In de grote slaapcabine staan twee 1- persoons bedden (80 x 200) met 2 matrassen, 2 dekbedden + 2 kussens (alles voorzien van beschermhoezen).

Pitch types

13.50€

Area activities

Deze omgeving kenmerkt zich door haar grote verscheidenheid aan vergezichten. Er komen veel bossen, meren, snelstromende beken en imposante rotspartijen voor. Allemaal ingrediënten die bepalend zijn voor de rijke flora en fauna.

Iedere dag ontdek je hier wel iets wat er thuis niet (meer) is. Tijdens het wandelen van een van onze routes komen er vast vragen bij u op als: Wat vloog daar? Een hop, een rode wouw of toch een grauwe klauwier? En wat vluchtte daar voor een beest de struiken in? Was het nu een marter of toch een beverrat? Maar behalve de boeiende natuur valt er nog veel meer te beleven.

Zo kunnen de liefhebbers van water een prachtige kanotocht op de Sioule en de Allier maken, zwemmen in één van de vele meren of genieten in de kuuroorden met geneeskrachtig warm water in Vichy en Néris-les-Bains.

Onze wandelende gasten ´komen benen tekort´ om de vele uitgezette routes te lopen. Ze leiden stuk voor stuk langs romantische landweggetjes en uitgestrekte bossen, met het majestueuze Forêt de Tronçais als hoogtepunt, 10.000 hectare wandelgenot.

Pittoreske dorpen als Hérisson en Chouvigny maar ook de historische gebouwen in Moulins, Montluçon en St.-Pourçain-sur-Sioule zijn een dagtocht zeker waard.

Ook de bezoekers van rommelmarkten kunnen hier hun hart ophalen.
Iedere week zijn er in de omgeving brocantes; een aanrader voor verzamelaars én voor souvenirjagers die een typische Franse vakantieherinnering zoeken. Karakteristiek voor de Bourbonnais, "tot aan de Franse revolutie de provincienaam van het huidige departement de Allier", zijn de vele kastelen en buiteplaatsen. Bezoeken aan Bourbon-l´Archambault,
Château Rocher en Charroux zijn zeker aan te bevelen.

Dit alles is natuurlijk maar een beknopte beschrijving van de omgeving.

Een bezoek aan onze camping, met ruime staanplaatsen en uitzicht op de heuvels, geeft u de mogelijkheid om in alle rust ook de vele nietgenoemde bezienswaardigheden zelf te ontdekken.