Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Ons Ooievaarsnest

Ons Ooievaarsnest starstar

Szent László utca 41.sz,Felsoszentmarton, Baranya,7968,Hongarije
Tel: +31 6 20790999,
Tap to call +31 6 20790999
 
Booking on request
Prices from 275.00€ Per week
39.29€ - 39.29€ Ons Ooievaarsnest Szent László utca 41.sz, Felsoszentmarton, Baranya, 7968, Hongarije +31 6 20790999 1 2 Kamer Appartement 4
/ / / /

 

In het Zuidwesten van Hongarije in Felsöszentmárton (nabij Pécs) ligt ons vakantiehuis. Wij verhuren het huis hele jaar door.

Onze boerderij in Felsõszentmárton heeft een ruim voorhuis en het achterhuis is verbouwd tot een modern appartement. Het is gelegen aan het eind van het dorp aan een rustige straat. Er is een ruime tuin met terrassen en ook schaduwrijke plekken. Er staan vele soorten fruitbomen in de tuin en ook veel druivenstruiken.

Het huis ligt vlak bij de rivier de Dráva, bij het dorp heeft de Dráva een soort inham waar het water rustig is en je heerlijk kunt zwemmen net als de plaatselijke bewoners. De rivier is de grens tussen Hongarije en Kroatië.

Het dorp ligt aan de rand van het Duna-Dráva Nemzeti Park. Dit is een heel groot nationaal park, dat langs de beide rivieren ligt. Hier kun je heel veel wild (herten, reeën, wilde zwijnen, vossen enz.) en vogels (adelaars, diverse soorten reigers, ooievaars enz.) spotten. Hier kun je heel goed fietsen omdat het hier wat vlakker is, er zijn twee fietsen aanwezig en tegenover ons huis zijn ook fietsen te huur.

Hoe verder je van de Dráva wegrijdt, hoe heuvelachtiger het landschap wordt. Richting Pecs kom je in het Mecsek gebergte, een gebied als Sauerland en dan ruiger. Ten zuiden van Pecs is een wijnstreek waar je in verschillende dorpjes wijnen kunt proeven en kopen.

Natuurlijk hebben bijna alle iets grotere plaatsen een warm termaal bad (+ 39˚ C) want Hongarije staat natuurlijk bekend om haar kuurbaden (Seylle, Szigetvár, Kaspovár enz.)

Ook liefhebbers van cultuur en mooie steden kunnen aan hun trekken komen, want de binnenstad van Pecs staat op de UNESCO wereld erfgoed lijst en heeft een bijzonder mooie oude binnenstad. Natuurlijk ook sfeervolle terrasjes en interessante musea en niet te vergeten moderne winkels. Ook Szigetvár en Kaspovár zijn een bezoekje waard.

Kortom wil u onthaasten en toch een beetje sportief bezig zijn en genieten van een prachtige omgeving, huur dan ons huis of appartement en u krijgt vast geen spijt.

Room types

39.29€

Area activities

Wandelen en fietsen over de wijnberg bij Villány en Siklós en langs de Dráva.

Verschillende restaurants (dichtstbijzijnde 15 km).

Zelfgemaakte wijn en honing zijn overal te koop, de meeste dorpjes hebben 1 x per week een markt

Elke zondag een hele grote markt in Pécs met groente, fruit, kleding en alles wat de Hongaren denken te kunnen verkopen.

Balatonmeer 100 km. rijden, Boedapest 3 uur rijden

Eind september: druivenpluk en fruitoogst en overal wijnfeesten.

In Ibafa mag u het pijpenmuseum niet missen. Ook een bezoek aan de meren van Orfü, de druipsteengrotten van Abalíget en het aangrenzende vleermuizencentrum zijn leuke activiteiten.

Kaposvár en Pécs staan bol van de cultuur en architectuur. Een groot deel van Pécs staat op de wereld erfgoedlijst van de UNESCO. Zowel in Pécs als Kaspovár is een hele grote Tesco supermarkt die 24 uur per dag open is. In beide steden zijn alle moderne winkels en heel veel terrasjes en eetgelegenheden.

In Kaposvár kunnen mensen met spier- en gewrichtsproblemen deelnemen aan heilzame kuurprogramma´s. Hier maken vooral veel buitenlanders gebruik van. Ook Sellye, Szigetvár, Harkány, Siklós hebben thermaal baden.

Nabij Ibafa (3 km) kunt u met een treintje de natuur van het Nationaal Park in om naar herten en everzwijnen te kijken.

Siklós (11.000 inw.) is de meest zuidelijke stad van Hongarije en beschikt ook over een oude moskee en een bezienswaardige burcht.

Vanuit Barcs kunt u een rondvaart maken over de Dráva of met kano of kajak een tocht door het Duna-Dráva gebied maken. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Duna museum, maar ook de binnenstad is een bezoekje waard.

In Szigetvar is een nieuwe Tessco en een Lidl gekomen. Ook is er een nieuw restaurant genaamd Kirkatas, naast de Penny, tegenover het station, waar je ontzettend lekker kunt eten. De zoon van de eigenaar spreekt heel goed Duits en Engels.