Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala

Vizureşti ligt 4 km ´landinwaarts´ (waarvan 2,5 km zonder asfalt) van weg 71 (na weg 7) Boekarest-Târgovişte ter hoogte van Bîldana en Răcari. Dit is in de provincie Dâmboviţa en zeer nabij de provincies Argeş en Prahova. Op een uur van Boekarest stad en luchthaven, Piteşti, Ploieşti en de uitlopers van de Karpaten en ongeveer twee uur van Curtea de Argeş, Câmpulung en Braşov. U kunt er alle kanten op.

Vizureşti heeft tweemaal daags een directe busverbinding met Boekarest (metro/tramstation).
Het treinstation is in Bîldana (3km), waar ook de pendeltaxi (minibus) komt naar Boekarest en Târgovişte.
Vanaf luchthaven Henri Coanda (Otopeni) is Vizureşti per auto zonder stadsverkeer te bereiken via Corbeanca, Buftea, Crevedia, Ciocăneşti, Creţu.

Historisch is het dorp de postkoetshalte tussen Boekarest en Târgovişte, de Roemeinse route ligt naast de DN 7/71 en naast de E1 Boekarest-Piteşti; een verbinding tussen twee Roemeense hoofdsteden.

Vizuresti

Vizuresti star

Vizureşti 79,Ciocanesti, Dambovita,137094,Roemenië
Tel: +40 742010168,
Tap to call +40 742010168
 
Booking on request
Prices from 15.00€  Per person per night
15.00€ - 15.00€ Vizuresti Vizureşti 79, Ciocanesti, Dambovita, 137094, Roemenië +40 742010168 1 2 Kamer Appartement 2
/ / / /

 

Met het glooiende landschap van weilanden en akkers, een diep meanderende stroom en de bossen oogt het direct omliggende landschap ´Drents´. Met uitzondering dan van de Karpaten aan de horizon. En dat auto´s er echt schaars zijn; paard&wagen domineren, samen met vee, gevogelte en schaapskuddes.

De meeste inwoners hebben een klein maar degelijk huis. Ze beschikken over wat grond voor groente, fruit en kleinvee. Naast deze keuterijen heeft men inkomen uit o.a. daglonerschap, een baan in de stad en productenverkoop aan huis. Er zijn ook enkele ´cliché´ arme gezinnen met een poezelige kinderschaar in vervallen woningen en krotten. En een aantal rijkere families.
Bij filmliefhebbers is de streek rond Vizureşti bekend: een deel van de film ´Gadjo dilo´ (Frankrijk, Gatlif, 1998) werd er gedraaid.

In het dorp is verder weinig tot niks, behoudens twee kerkjes (Roemeens Orthodox en Pinkstergemeente), een lagere school, vijf winkeltjes/barretjes en een telefooncel. Er is geen stromend water: wassen gebeurt met een teiltje, bij de put of in de beek. Het toilet is een huisje op het erf. Kom, proef, en geniet dus van het niks...
Overigens hebben wij, net als sommige andere bewoners, voorzieningen getroffen voor eigentijds sanitair waar u desgewenst gebruik van kunt maken.

Room types

15.00€

Features

Driving directions

Niet alle wegenkaarten geven Vizureşti en/of omliggende dorpen aan en een bewegwijzering ontbreekt of is gebrekkig.
Bâldana, het buurdorp, ligt tussen Tărtăşeşti en Răcari (N70-71 Boekarest - Bâldana - Târgovişte).
Vanaf Boekarest: via Chitila en Tărtăşeşti (4-baans asfalt) op een rotonde Târgovişte aanhouden (2 baans asfalt) en op circa 4 km na de bebouwde kom van Bâldana rechtsaf bij een oranje-groen gebouwtje (ex-kruidenier, siroopfabriek). Er staat geen richtingaanwijzer. Komt u in Răcari dan bent u de weg rechtsaf slechts enkele kilometers voorbij gereden.

Komende van Târgovişte/Răcari na de bebouwde kom van Răcari bij het oranje-groene gebouwtje linksaf. Met de weg mee komt u bij een spoorwegovergang (station Bâldana), waarna nog 2,5 km zandweg volgt rechtstreeks naar ons dorp. In het dorp vraagt u naar ´Frans Olandezu´ of we bellen om u tegemoet te komen.

Other transport

Bâldana heeft een station voor stoptreinen (spoorlijn Boekarest, Titu, Târgovişte / Piteşti). Vanuit genoemde plaatsen rijden ook pendelbusjes, enkelen doen Vizureşti. Door de vrij lage frequentie van het OV en niet alle OV u in ons dorp brengt, is het raadzaam vooraf contact op te nemen. We kunnen dan meedenken over het beste reisschema, u in een nabij dorp afhalen per auto (of met paard&wagen).