Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala

Polmone heeft een centrale ligging ten opzichte van de bekende toeristische plaatsen: Perugia (1 uur), Assisi (5 kwartier) en Orvieto (3 kwartier). Rome en Florence zijn beide in 2 uur bereikbaar. Echte aanraders in de buurt zijn Montecastello di Vibio, een mooi gerestaureerd dorpje, waar u het kleinste theater van de wereld kunt bezoeken (teatro La Concordia). Verder is er La Scarzuola te Montegiove, een klooster gesticht door Franciscus van Assisi in 1218 dat in 1956 is aangekocht door een excentrieke architect, die er een mystieke droomstad heeft gebouwd. In San Venanzo is een vulkanisch museum en in de omgeving zijn diverse zomerfeesten met historische optochten.

Polmone Turismo Verde

Polmone Turismo Verde starstarstar

Voc. Polmone, 4,San Venanzo, Umbria,05010,Italy
Tel: +39 075875556,
Tap to call +39 075875556
 
Booking on request
Prices from 50.00€  Per night
50.00€ - 50.00€ Polmone Turismo Verde Voc. Polmone, 4, San Venanzo, Umbria, 05010, Italy +39 075875556 1 1 Kamer Appartement (Studio) 2
/ / / /

 

Polmone is een mooi gerestaureerd rustiek boerenhuis uit eind 1800 met vier zeer ruime appartementen, die alle een schitterend uitzicht bieden op het heuvelachtige en weidse landschap van Umbrië. Umbrië is de provincie van de Etrusken en wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd. Het heeft een landschap met adembenemende vergezichten, waar bossen, weilanden, zonnebloemvelden, olijfboomgaarden en wijnbouw elkaar afwisselen. U kunt er kennismaken met de authentieke Umbrische keuken en genieten van de rust rond het huis. Ook kunt u uitstapjes maken naar tal van schilderachtige dorpjes en steden met vele Etruskische kunstschatten.

Polmone betekent: de long. Het huis is letterlijk een long: een plaats waar u weer op adem kunt komen. Het huis is gelegen op een heuvel met rondom prachtig uitzicht over de schitterende dalen. Het dichtstbijzijnde huis ligt op de volgende heuvel (ongeveer 700 meter verderop) en het dichtstbijzijnde gehuchtje, Pornello, ligt op 4 kilometer afstand van Polmone. Polmone bereikt u via een onverharde weg (3 km).

Elk appartement heeft zijn ´eigen´ terras met elk een specifiek uitzicht op de Umbrische heuvels. Rondom het huis is voldoende speelruimte voor kinderen en er is een zwembad. Verder kunnen ze heerlijk ravotten in de bossen en onderaan de heuvel wat stroompjes opzoeken. De tuin van Polmone is dé plek voor birdwatching. In de directe omgeving kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden en het is ideaal om te fietsen en te mountainbiken. Een bergverzet is dan wel onontbeerlijk. Verder kunt u met de auto schitterende rondritten maken in de omgeving. Vlakbij Polmone ligt ´La Scarzuola´, een klooster ooit gesticht door Franciscus van Assisi en in de 50-er jaren aangekocht door Tomaso Buzzi, een zeer excentrieke italiaanse architect. Tomaso Buzzi heeft van ´La Scarzuola´ een zogenaamde ideale stad gemaakt, die de moeite waard is om te bezoeken.

Onze appartementen zijn voorzien van aparte badkamer- en keukenboilers, comfortabel meubilair en tuinmeubilair, voldoende kookgerei en serviesgoed, er is electriciteit, stromend water en indien nodig stookhout. Er staan in elk appartement prima bedden. Dekbedden en dekens zijn aanwezig, linnengoed dient u zelf mee te nemen. Het is ook mogelijk linnengoed bij ons te huren.

Room types

50.00€

Area activities

De heuvelachtige omgeving van Polmone leent zich uitstekend voor avontuurlijke zwerf wandeltochten. Er zijn ook bewegwijzerde tochten (zie bijvoorbeeld "Wandelen in Umbrie" van Ineke Lindijer & Guiseppe Bambini) of tochten met een plaatselijke gids (tegen betaling) te maken. Door de provincie zijn mountainbike tochten uitgezet die goed vanuit Polmone kunnen worden gereden.

Driving directions

Polmone kunt u bereiken met de auto, de auto-trein of met het vliegtuig in combinatie met autohuur (fly-drive). Omdat er geen openbaar vervoer dichtbij Polmone komt, is het af te raden zonder auto te komen. Vanaf Amsterdam gerekend is het 1600 km rijden (via Zwitserland). Vanaf het vliegveld Leonardo da Vinci óf Ciampino bij Rome bereikt u ons in 2 uur (190 km). En vanaf het vliegveld van Pisa bereikt u ons in 2 en een half uur. Bij Fabro verlaat u de Autosole (A1), waarna u ongeveer 45 minuten later bij Polmone bent. De laatste 3 kilometer rijdt u over een onverharde weg. Deze is overigens goed te rijden.