Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala

MaratDe Auvergne wordt ook wel de longen van Frankrijk genoemd. Daarmee wordt bedoeld de schone lucht die we hier opsnuiven. Het bestaat uit vier departementen de Allier, Puy de Dôme, Cantal en de Haute Loire en is qua landschap een afwisselende streek. Hier geen gevaar voor eentonigheid: vulkanen, bossen, vlakten, bergen en valleien vaak nog met ruige ongerepte natuur.

Onze chambre d´hôtes ligt aan de zijde waar de zon opkomt (L´Auvergne a coté soleil levant) in het Livraidois Forez, dat is een regionaal natuurpark met middelgebergte ( wij kijken uit op de Col du Béal 1390 m) en met een enorme rijkdom aan dieren en planten. Het wordt ook wel de "Vallée de la Dore" genoemd omdat het de vallei is tussen de twee bergketens, Monts du Livradois en Monts du Forez..

Wat het klimaat betreft is het een landklimaat en zijn de seizoenen hier meer uitgesproken dan in Nederland. In de zomer meer zon, in de winter meer kou en sneeuw. De herfst is schitterend wat zijn kleuren betreft en het is vaak nog zo lekker dat we buiten kunnen lunchen. De lente kan wat kouder en natter zijn, maar dat maakt de heerlijke zomer dan weer goed. En veel minder wind, dan wij gewend waren (aan de kust), dus dat maakt het gauw lekker aangenaam in het zonnetje.

La Maison du Chevalier

La Maison du Chevalier starstarstar

La Sauvanie,Marat, Auvergne,63480,France
Tel: +33 473722290,
Tap to call +33 473722290
 
Booking on request
Prices from 62.00€  Per night
62.00€ - 62.00€ La Maison du Chevalier La Sauvanie, Marat, Auvergne, 63480, France +33 473722290 1 Room Twin beds 2
/ / / /

 

La Maison du Chevalier staat in het teken van genieten, rust, ruimte, in de natuur zijn en een comfortabel verblijf in onze maison d´hôtes. Lekker eten en een goed glas wijn horen daar natuurlijk ook bij. Wij bieden u een verblijf aan in ontspannen sfeer à la campagne. Waar u na een dag er op uit te zijn geweest heerlijk kunt ontspannen in onze sauna of in de hangmat met een drankje en dan van het mooie uitzicht op de bergen kunt genieten.

Wat wij graag willen is wellness combineren met de gastvrijheid van chambres d´hôtes. Dat wil zeggen dat we eind 2012 een sauna hebben gebouwd. Ook zal ikzelf (Patty) massages gaan geven en andere behandelingen van verzorging van het gezicht en lichaam (2013). Dus een heel pakket van vooral ontspanning, rust en aandacht voor jezelf in een mooie natuur met respect voor de natuur.

Kortom een verblijf van heerlijk ontspannen en tot je jezelf komen middenin de natuur! genieten XXL, stress xxs

Voor een langer verblijf is onze chambres d´hôtes uitermate geschikt, maar omdat wij slechts 30 minuten van de van de snelweg (A89) liggen, is la Maison du Chevalier ook ideaal als tussenstop naar het zuiden. De afstand van Nederland (Utrecht) is 944 km.

Room types

62.00€

Area activities

La Maison du Chevalier ligt in de mooie schone en rustige omgeving van de Puy de Dôme, hartje Auvergne, waar de zon net iets meer schijnt. Een onbedorven gebied waar veel te zien is. Rustzoekers komen hier prima aan hun trekken. Maar ook voor de actieve vakantieganger is er genoeg te doen, want er zijn vele outdoor activiteiten, zoals mountenbiken, parapenten, kanoën en wandelen. De Auvergne is een ideaal gebied om op de motor te verkennen met zijn mooie slingerende wegen. En in de directe omgeving kunt u de Col de Béal of Col de Supeyres bewandelen. In de winter kunt u er langlaufen en met sneeuwschoenen wandelen.