Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Camping Wakan-Tanka

Camping Wakan-Tanka starstarstar

La Bucherie,St Saud, Aquitaine,24470,France
Tel: +33 55360 5998,
Tap to call +33 55360 5998
 
Booking on request
Prices from 16.00€  Per night
16.00€ - 16.00€ Camping Wakan-Tanka La Bucherie, St Saud, Aquitaine, 24470, France +33 55360 5998 1 Tent pitch 2 person 4
/ / / /

 

Onze kleinschalige familie camping is gelegen in de Dordogne in Frankrijk. Midden in een van de nationale parken hebben we geprobeerd een plek te creëren waar onze gasten tot rust kunnen komen. Weg van de drukte van alle dag kun je hier nog samen met je gezin genieten van de natuur,de ruimte, een gezamenlijk ontbijtje,een lekkere wandeling, een paar uurtjes aan het zwemmeer of gewoon met een goed boek, terwijl de kinderen zich met elkaar vermaken bij het zoeken naar hagedissen of sprinkhanen.

40 Ruime standplaatsen

U heeft keuze uit standplaatsen afgescheiden door natuurlijke bebossing of juist op een open veldje met of zonder schaduw, rustig gelegen of wat dichter bij b.v. het terras of de kinderanimatie. Voor ieder wat wils dus.

Tenten

Dit jaar hebben we doordat onze gasten daar al meerder keren om gevraagd hebben gekozen voor nog een mogelijkheid om op de camping te verblijven. We hebben mooie ruime zespersoons bungalowtenten aangekocht die we voor 4/5 personen gaan verhuren. De tenten zijn net als de houten tipi´s volledig ingericht op beddengoed na en hebben ook buiten een eigen picknicktafel, makkelijke stoelen en een BBQ.

Slapen in een houten tipi!

Op de kleine groene camping worden veel activiteiten georganiseerd. Zo kun je er wandelen, paarrijden, kanoën, kastelen bezichtigen een traject door een bos beklimmen en natuurlijk de wekelijkse markten bezoeken met zijn vele streekproducten.

Dagelijks is er een uurtje kinderanimatie waarbij we proberen met zoveel mogelijk natuurlijke materialen de kinderen een blijvende herinnering mee te geven in de vorm van een indianenhes/jurkje, dromenvanger of pijl en boog.

Kinderanimatie

Welke ouder vindt het niet heerlijk om op de camping lekker onderuit te zakken met een goed boek, een wandeling te maken of gewoon even helemaal niks te doen? Vaak hoor je dat deze dingen pas mogelijk zijn als de kinderen het naar hun zin hebben. Om de kinderen, en dus ook de ouders een heerlijke vakantie te bezorgen, organiseren wij op camping Wakan Tanka verschillende kinderactiviteiten.

Pitch types

16.00€

Area activities

Boomklimmen

Een sportieve activiteit waar bij u en uw kinderen zich naar hartelust kunnen uitleven tussen en in de bomen. Door middel van touwbruggen, kabelbanen, netten en nog veel meer constructies, klimt u van boom naar boom. Deze activiteit kunt u individueel bezoeken, maar een keer per week organiseren we ook vanaf de camping een bezoek aan deze activiteit. Voor veel van onze gasten verdiend dit de voorkeur omdat er direct vriendschappen ontstaan die zich op de camping zelf dan weer voortzetten tijdens een gezamelijke BBQ of een wijntje bij de tent.

Kanoën

Canoen doen we in Brantome op de Dronne, een heel mooi stadje wat wel het Venetie van de Perigord wordt genoemd. Er is keuze uit tochten van een uur een middag of zelfs een hele dag. Nadien is het echt de moeite waard even gezellig het stadje door te lopen waarbij een bezoekje aan de diverse winkeltjes die uitgehakt zijn in de rotsen echt aan te bevelen is.

Kastelen

Ook zijn er in de omgeving verschillende kastelen te bezoeken. Vele van deze kastelen liggen op de route van Richard Leeuwenhart, een kruisridder uit de 12e eeuw. Richard Leeuwenhart was koning van Engeland en hertog van een deel van zuid-west Frankrijk. Richard Leeuwenhart stierf tijdens een gevecht in 1199 vlakbij Châlus.

Grotten van Villars

In de streek Perigord zijn verschillende grotten ontdekt. De grotten die het dichtste bij de camping liggen, zijn de grotten van Villars. U kunt hier prehistorische tekeningen bekijken, maar ook de kalksteenformaties, waarbij de verlichting voor een extra mooi effect zorgt, zijn de moeite waard.

Dierentuin

Vlakbij limoges ligt een mooie en ruim opgezette dierentuin, waar meer dan 550 dieren van 130 soorten leven. Het park is groots opgezet en is leuk voor jong en oud. Bij de ingang kunt u speciale popcorn kopen waarmee u verschillende dieren zelf kunt voeren.

Oradour sur Glane

Een wat minder vrolijke bezienswaardigheid, maar zeker ook een bezichtiging waard, is het dorp Oradour sur Glane. Hier heeft in de tweede wereldoorlog een bloedbad plaatsgevonden waarbij bijna het hele dorp is uitgemoord. Het dorp is niet weer opgebouwd, maar in dezelfde staat behouden zoals de duitsers het achter hebben gelaten en wordt nu als herrinneringscentrum gebruikt.

Markten

Naast al deze activiteiten in de omgeving moeten we natuurlijk ook nog even de wekelijkse grote markten benoemen in Piegut en Thiviers. Kramen vol met streekproducten als truffel, kastanjelikeur, notenolie, franse kazen en natuurlijk vers fruit en groente doet een menigeen verleiden tot de nodige aankopen van deze smakelijke souvenirs.

Musea

In de omgeving van de camping zijn ook verschillende musea te bezichtigen.