Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Le petit Papillon

Le petit Papillon starstarstar

Faye,Cussy en Morvan, Bourgogne,71550,France
Tel: +33 385546090,
Tap to call +33 385546090
 
Booking on request
Prices from 66.00€  Per night
66.00€ - 66.00€ Le petit Papillon Faye, Cussy en Morvan, Bourgogne, 71550, France +33 385546090 1 Room Twin beds 2
/ / / /

 

Een gezellig terras met een fenomenaal uitzicht over heuvels, weilanden en bossen, waar roofvogels statig verkennend hun rondjes maken.Twee meter lager op ons grasland zijn 6 ruime plekken te vergeven voor caravan, camper of tent. Op de bovenverdieping van onze fermette, met eigen opgang aan achterzijde een super kamer (le tournesol) met sanitairblok en kachel, waar gasten kunnen vertoeven op basis van logies/ontbijt, of halfpension.

Onlangs hebben we "Le Tournesol" uitgebreid met de "opkamer" Chez Nous".
Zodoende hebben we een familiekamer "La résidence Familiale" gecreëerd, waar 2 x 3 personen kunnen verblijven.
In de zomerdag staat beneden een zwembad opgesteld. Laat de jeu de boules ballen rollen of waag je kans op de (buiten) kegelbaan. Her en der verspreid in de wei vind je een bankje om intens te genieten van de natuur, de vrijheid, het uitzicht, de rust, dan wel van de zo typische geluiden van de Morvan zoals de koekoek, de hamerende specht, les canards de Gérard, het loeien van de zo karakteristieke Charolais koeien met soms daar bovenuit het imponerende geluid van de kolossale torro. Zelfs de in Nederland zeldzame hop hebben wij al meermalen gesignaleerd.

In de stal (l´étable) spiksplinternieuw en proper sanitair met douches, toiletten en wastafels. In de patio een gootsteen voor de afwas. Links in de stal is de "Tweede kamer". Een gezellige bar met open haard, waar we als ami(e)s onder elkaar kunnen zijn met een hapje en een drankje. Ook is het goed toeven in de loggia, waar regelmatig een knapperend haard vuur brandt. Bovenop de "Tweede kamer" is een 2 persoons gastenverblijf ("le grenier") gerealiseerd. Achter de stal op het bovenste plateau beschikken wij over het subliem gelegen gastenverblijf "Bellevue" met kookunit en privé sanitair. Dit voorjaar nemen we onze nieuwe blokhut l´hirondelle in gebruik. Ook het atelier bovenop het sanitair blok biedt verdere mogelijkheden.

Wij zijn kleinschalig en willen dat graag zo houden! Het voelt goed om er persoonlijk te zijn voor onze gasten. Op dinsdag en vrijdag om circa 8.30 uur hoor je de claxon van de bakker. Wij bieden u regelmatig de mogelijkheid om in te schrijven voor een menu. Misschien gaan we samen koken om daarna in gezamenlijkheid te genieten van onze eigen "haute cuisine"... Desgewenst gaan wij frites bakken voor onze gasten. Onze gezellige BBQ-avonden zijn inmiddels wijd en zijd bekend.
Vanaf 24 uur wordt buiten volledige rust verlangd.

Tot nu toe hebben alle leeftijden het prima naar de zin gehad op "Le papillon". Kleinschalig maakt overzichtelijk en herkenbaar! Sportievelingen kunnen hier sowieso uitstekend uit de voeten!...

Voor internet-liefhebbers is het wetenswaardig, dat wij Wi-Fi hebben.

Room types

66.00€

Area activities

De Morvan is een uitgestrekt natuurgebied met boeiende flora en fauna. Daar vind je ongekende rust, ruimte en natuur! Hier kun je lekker ver weg wandelen. Pak de benenwagen, nordickstokken of de ATB-/renfiets. Het landschap is glooiend en hier en daar heuvelachtig met soms pittige klimmetjes! Je loopt zo weg van "Le Papillon" met een vijftal wandelroutes, variërend van 4 tot 12 kilometer.

Autun is een prachtige stad, gezellige terrassen, musea, een meer, diverse supers, restaurants, allerlei winkeltjes en tweemaal per week een markt. Even doorlopen (stevig aanpoten bergop!) naar de geweldige kathedraal! Indrukwekkend!

In de directe omgeving liggen twee grote meren Lac des Settons en Lac de Pannecière (wandelen, vissen, waterfietsen). Dit laatstgenoemde meer is overigens het spaarbekken voor drinkwater van Parijs. In de regio zijn diverse maneges, waar je met of zonder begeleiding een paard kunt huren.

In Charbonat (Boulaye)gaan we naar de tempel van de mille Boeddha´s. Zoek de Kelten op in het museum bij Bibracte in de buurt van St. Leger sous Beuvray! Nog dagelijks zijn hier opgravingen te zien!
In het hoogseizoen tot in de verre omtrek allerlei activiteiten met muziek, cultuur en folklore.