Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Chateau de Blomac

Chateau de Blomac starstarstarstar

9, Place des Marronniers,Blomac, Languedoc-Roussillon,11700,France
Tel: +33 647459951,
Tap to call +33 647459951
 
Booking on request
Prices from 130.00€  Per night
130.00€ - 130.00€ Chateau de Blomac 9, Place des Marronniers, Blomac, Languedoc-Roussillon, 11700, France +33 647459951 1 Room Twin beds 2
/ / / /

 

Welkom bij Chateau de Blomac!

De bouw van het huidige Chateau de Blomac startte in 1789 en is door verschillende families bewoond, verbouwd en verbeterd. Tot op de dag van vandaag wordt er nog wijn gemaakt. In het kasteel bevinden zich nu zeer ruime, comfortabele (familie)suites waar onze gasten ´vorstelijk´ zullen verblijven (chambres d´hotes). Al onze gasten kunnen gebruik maken van het (verwarmde) zwembad van 7x13mtr. Een van de bijgebouwen is omgetoverd tot een prachtig 6 persoons vakantiehuis (gite) met het stoere karakter van deze wijnstreek.

In het zuiden van Frankrijk, tussen Carcassonne en Narbonne in, bevindt zich ons kasteel waar u in luxe (familie)suites kunt verblijven. Als overnachting op weg naar Spanje, voor een vakantie of gewoon een paar dagen heerlijk tot rust komen.

U kunt gratis gebruik maken van draadloos internet (WIFI).

Een rijke historie en traditie ..........

Blomac is een dorpje met 200 inwoners, met als middelpunt het kasteel en de schitterende tuin van 5 ha. Enkele tientallen kilometers van de Middellandse Zee (Narbonne) en zo´n 20 kilometer van Carcassonne, ligt het aangenaam in de mediterrane zon. De Romeinen ontdekten dit aangename klimaat al en plantten er hun wijnranken. Tot op de dag van vandaag is de wijnbouw het kloppende hart van de streek (Minervois).

Room types

130.00€

Area activities

U kunt sportief ontspannen. Wandelen, fietsen, kanoën kan op elk niveau. Rustig peddelen in het vlakke dal van de rivier de Aude (op een paar honderd meter van het chateau) tot uitdagende fiets- en wandeltochten in de omliggende bergen van de Montagne Noir of de Corbiëres. De vele rustige golfbanen in de buurt zullen u verbazen (Carcassonne op 20 km, Narbonne, Beziers, Mazamet).

Wilt u ´s ochtends de zon zien opkomen uit de zee? Dit (Languedoc Roussillon) is de enige plek in Frankrijk waar u dit kunt! Lekker uitrusten en zonnebaden aan het strand? Flaneren langs de boulevard en genieten in de vele visrestaurants? Het kan allemaal op enkele tientallen kilometers van Blomac.

Ook aan historie en cultuur heeft de streek geen gebrek. Maar liefst twee werelderfgoederen zijn zeer dichtbij. Zo ligt het ´Canal du Midi´ bijna in de achtertuin van het chateau. Met de aanleg werd in 1662 in opdracht van Louis XIV gestart en verbindt de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee! Het ´Canal´ met zijn vele idyllische sluizen, bruggen en haventjes kan gemakkelijk bevaren worden met plezierboten die op vele plekken te huur zijn. Ook het fietsen en wandelen langs het lommerrijke kanaal (langs het hele kanaal zijn reusachtige platanen geplant) is erg in trek.

Het andere spectaculaire erfgoed is de ´Cité de Carcassonne´ en slechts op 19 kilometer afstand van Chateau de Blomac. De enige bewaard gebleven ommuurde, middeleeuwse stad in Europa. Iedereen die de snelweg tussen Bordeaux en Narbonne eens heeft gereden, heeft dit monumentale bouwwerk zien liggen, geplakt op de glooiende wijn heuvels.

Airports

Vergeet niet dat u vaak voor een spotprijs kunt vliegen van Brussel (Charleroi) naar Carcassonne in 1 uur en 20 minuten! www.ryanair.com Blomac ligt 20 km ten oosten van Carcassonne.

Ook vanuit Amsterdam wordt er dagelijks op Toulouse gevlogen ( 1 uur van Blomac) www.klm.com