Austria
Belgium
Brazil
Bulgarije
Canada
Curacao
Czech R.ublic
Denmark
France
Germany
Greece
Hongarije
Italy
Norway
Portugal
Roemenië
S. Africa
Slovakia
Spain
Sweden
Tanzania
Venezuela
Alba
Andalucia
Aquitaine
Aragua
Argolis
Auvergne
Baden-Wurttemberg
Bahia
Banska Bystrica
Baranya
Basse-Normandie
Borsod-Abauj-Zemplen
Bourgogne
British Columbia
Burgenland
Canarias
Cataluna
Centre
Champagne-Ardenne
Cluj
Covasna
Csongrad
Curacao
Dambovita
Emilia-Romagna
Franche-Comte
Gyor-Moson-Sopron
Hessen
Heves
Kalmar Lan
Karinthie
Kreta
Languedoc-Roussillon
Lazio
Liege
Liguria
Limousin
Lombardia
Lorraine
Marche
Midi-Pyrenees
Minho
More og Romsdal
Murcia
Niedersachsen
Nograd
Nordjylland
Nordrhein-Westfalen
Oberosterreich
Pays de la Loire
Pest
Piemonte
Puglia
Rheinland-Pfalz
Sachsen-Anhalt
Salaj
Salzburg
Sibiu
Skane Lan
Sofiya
Steiermark
Suceava
Thuringen
Tirol
Tolna
Toscana
Trentino-Alto Adige
Umbria
Ustecky Kraj
Varmlands Lan
Vejle
Vorarlberg
W. Cape
Zala
Agreable

Agreable starstarstar

Arringes,Montigny en Morvan, Bourgogne,58120,France
Tel: +33 386840296,
Tap to call +33 386840296
 
Booking on request
Prices from 195.00€ Per week
27.86€ - 42.86€ Agreable Arringes, Montigny en Morvan, Bourgogne, 58120, France +33 386840296 1 1 Kamer Appartement (Studio) 1 2 Kamer Appartement 4 6
/ / / /

 

Welkom! Graag begroeten wij, Thea Helmich en Bernard Enting, u in Arringes. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een aangenaam verblijf, in een aangename ambiance, in de Morvan.

We beschikken over een zogenaamde fermette. Dit is een kleine boerenwoning met hierin twee gastenverblijven: la Maison en Domestique de la Maison. La Maison is de grote woning en Domestique de la Maison is de vroegere knechtenwoning. Beide woningen kunt u desgewenst ook tegelijkertijd huren als een groepsvakantiehuis.

Maximaal 10 personen kunnen gezamenlijk verblijven in onze fermette.
Ziet u het al voor u? Bij goed weer kunt u in onze ruime tuin mee-eten met wat de pot schaft. Vaak is dat een Bourgondische maaltijd. Het is aangenaam verblijven in onze tuin. U ziet fantastische vergezichten met in het dal het Lac de Pannecière. ´s Avonds is er een heldere sterrenhemel die elke keer weer een diepe indruk maakt.

Onze tuin is bijna vierduizend m2. Naast zitjes in de zon en in de schaduw staan er een grote schommel en een Hottub. Voor trekkers en natuurgenieters hebben wij een paar kleine kampeerplaatsen. Voor kampeerders is er in de tuin een open keuken en een barbecue.

Het verblijf op ons domeintje willen we graag aangenaam houden voor u en voor ons. Daarom is het aantal overnachtingsplaatsen en parkeermogelijkheden beperkt en zijn huisdieren alleen in overleg welkom. Wij hebben zelf katten en kippen. Een vers eitje in de ochtend? Het kan bij ons!

Een verblijf bij ons is een verblijf in een aangename ambiance tegen aangename prijzen. We hebben dan wel geen jacuzzi, maar wel een Hottub! Lekker warm en natuurlijk ´badderen´ onder de sterrenhemel!

Wij heten u graag van harte welkom in Arringes.
À Bientôt

Thea Helmich en Bernard Enting

Room types

27.86€ 42.86€

Features

Area activities

De Morvan ligt in Bourgondië, centraal in het midden van Frankrijk. Het aansprekende cultureel erfgoed bestaat onder meer uit Bribracte, de hoofdstad van het Gallische volk der Eduens. Chateau Chinon, hoofdstad van de Morvan, met haar musea en de buitenissige fontein met beelden van Jean Tinguely en Niki de St-Phalle.

Ook de Gallo-Romeinse stad Autun is een bezoek meer dan waard. Evenals Vezeley, een belangrijk centrum van Romaanse kunst en tevens bedevaartsplaats op de route naar Santiago de Compostella in Spanje.
Tal van activiteiten zijn er te beleven in de Morvan, in Bourgondië. Zo kunt u in de natuur geweldige wandelingen maken op gemarkeerde en niet-gemarkeerde paden. De gemarkeerde paden beslaan bij elkaar zo’n 3400 km. Ze zijn zeer geschikt voor tochten te voet, te paard, per fiets en mountainbike.

Lac de Pannecière
Het stuwmeer dat vanuit onze fermette is te bereiken, stond droog in 2012. De stuwdam werd namelijk voor groot onderhoud aangepakt. Het unieke landschap dat toen is ontstaan met een eigen flora en fauna wordt dit jaar weer onder water gezet. Dat betekent dat er deze zomer weer volop gezwommen kan worden in het meer.

Er zijn in de directe omgeving tal van riviertjes waar u kunt kajakken en raften. Bourgondië, waarvan de Morvan onderdeel uitmaakt, beschikt over tal van mooie en imposante kastelen. Zoals het kasteel van Bazouches van de militaire bouwmeester Vauban.

Mogelijke activiteiten in de omgeving

  • Le Mont Beuvray en het museum
  • Canal du Nivernais
  • Een bezoek aan een van de talrijke brocantes
  • In Beaune is een armenziekenhuis met gouden daken, het Hôtel Dieu
  • Een tour door de wijnstreek en het bezoeken van caves
  • Vezelay
  • Charbonnat met de grootste Boeddhistische tempel in Europa
  • La Machine, het mijnmuseum
  • Chateau la Rochepot, prachtig 12e eeuws kasteel
  • Ontdek en bezoek typische Franse plaatsen zoals: Corbigny, Moulins-Englibert, Chatillon-en-Bazois, Decize, Nolay, Pommard, Meursault en Ouroux-en-Morvan

In de woningen is een map aanwezig met informatie over diverse activiteiten, dagtrips en de streek. U kunt bij ons ook fietsen huren om de streek te verkennen.